ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν η αγάπη για την Ελλάδα συναντά την Τεχνολογία - Ένας έξυπνος και φτηνός οδηγός για την Αθήνα με τη μορφή APP

09:57 - 29 Νοε 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Όταν η αγάπη για την Ελλάδα συναντά την Τεχνολογία - Ένας έξυπνος και φτηνός οδηγός για την Αθήνα με τη μορφή APP
Μια πρωτοποριακή τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που σκοπός της είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης. Προοπτική, μάλιστα, είναι να προστεθούν και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Το «Amazing Athens», αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης σύμπραξης του Ιδρύματος Νιάρχου, ενός δημόσιου πανεπιστημίου του Καναδά και του Υπ. Τουρισμού κι εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια να αξιοποιηθούν με «έξυπνο τρόπο» σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, αλλά και συνεισφορές ιδρυμάτων και φορέων του εξωτερικού που αποδεδειγμένα στηρίζουν τη χώρα. Θα κυκλοφορήσει πριν την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου αρχικά στα αγγλικά και θα ενταχθεί στη συνολική καμπάνια του ΕΟΤ. Στόχος είναι να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες οι οποίες θα απευθύνονται σε αγορές- στόχους, όπως στα Κινεζικά, Ρωσικά και Ισπανικά.

Για την εφαρμογή ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παραχώρησε αρχειακό υλικό προκειμένου να ενισχύσει καλλιτεχνικά την ομάδα εργασίας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση για συσκευές Ios και στη συνέχεια γιαAndroid, σε τιμή που θα καθοριστεί την περίοδο που θα είναι διαθέσιμο εμπορικά Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποτιμηθεί κάτω από το μέσο κόστος των εφαρμογών που κυκλοφορούν σήμερα και κυμαίνονται μεταξύ 4 και 5 ευρώ.

Η υλοποίηση του σχεδίου δεν θα επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο ενώ τα όποια έσοδα της θα χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για την κατασκευή νέων ανάλογων πιλοτικών project

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας για τον σκοπό αυτό του υπουργείου Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Βανκούβερ, το οποίο προσέφερε την εφαρμογή στο υπουργείο Τουρισμού.

Για τις δυνατότητες της εφαρμογής μίλησαν ο John Craig, Κοσμήτορας Παν/μιου SFU, ο Ανδρέας Γερολυμάτος, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ο Κώστας Δεδεγκίκας, technology Manager, SFU Media Lab, και ο Κωνσταντίνος Κοντός , Software Designer.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης , ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Καθηγητής κος Δημήτρης Παντερμαλής κ.α

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.