ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 700.000 ευρώ το ετήσιο νοίκι του King George – Απαρχή διεθνούς ενδιαφέροντος μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων για την Αθήνα

01:08 - 27 Δεκ 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στα 700.000 ευρώ το ετήσιο νοίκι του King George – Απαρχή διεθνούς ενδιαφέροντος μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων για την Αθήνα
Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Λάμψα ΑΕ και τράπεζας Eurobank για τη μίσθωση του ξενοδοχείου King George Palace. Η συμφωνία, προβλέπει την 20ετή μίσθωση (δέκα + πέντε + πέντε έτη) του ακινήτου από τη Λάμψα, ιδιοκτήτρια του παρακείμενου ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, με δικαίωμα εξαγοράς, εφόσον η τράπεζα αποφασίσει να προβεί σε πώληση. Το ετήσιο μίσθωμα θαπλησιάζει τις 700.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και ποσοστά επί του τζίρου.

Το King George θα τεθεί υπό την εταιρία Starwood Hotels and Resorts ως ξεχωριστό ξενοδοχείο The Luxury Collection, με δικό του χώρο υποδοχής κλπ, ενώ με τη Μ. Βρετανία θα μοιράζονται την ίδια διοικητική στελέχωση (λογιστήριο κλπ) και το ίδιο εργασιακό δυναμικό, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς πελατών από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο. Η εταιρία, που είναι μία από τις 5 μεγάλες διεθνούς εμβέλειας που βρίσκονται στην Αθήνα, σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα 120 δωμάτια του King George και να συνδέσει τα δύο γειτονικά κτήρια.

Στο μεταξύ η αναμενόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα και η υπό προϋποθέσεις ανάκαμψη του τουρισμού της Αθήνας έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε μια επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση δύο μεγάλων συγκροτημάτων. Συνεκτιμώντας την κίνηση της Starwood και βλέποντας ότι έχει αρχίσει μια διστακτική, αλλά υφιστάμενη, μετά από καιρό, ωστόσο, κινητικότητα των μεγάλων του χώρου, το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και για τη μίσθωση του Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στο ΙΚΑ. Παράλληλα έχει ξεκινήσει από την ALPHA BANK η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την νέα περίοδο εκμετάλλευσης του Χίλτον.
 
Η Αθήνα για τον κλάδο αποτελεί «Ελ Ντοράντο», με την προϋπόθεση της κοινωνικής ειρήνης καθώς τα ξενοδοχεία από το 2004 έχουν προχωρήσει σε ανακαινίσεις, έχοντας καλές υποδομές, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Οι διεθνείς αλυσίδες απουσιάζουν καθώς μόνο 5 είναι παρούσες, γεγονός που διαμορφώνει ένα πλαίσιο θετικό για όποιον προλάβει να πάρει θέση.
 
Βασικό αγκάθι, αποτρεπτικό για την έλευση επενδύσεων, πέρα από τα επεισόδια, οι υψηλές χρεώσεις του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος, που εμποδίζουν την ανάπτυξη του city break tourism σε μια από τις πιο προικισμένες πόλεις της Ευρώπης.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 24 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.