ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαέστρος το υπουργείο Τουρισμού, πρώτο βιολί το Υπ. Εξωτερικών στην καμπάνια για την εικόνα της χώρας

01:34 - 17 Ιαν 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με το γενικό συντονισμό από το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης θα γίνει ο επαναπροσδιορισμός της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδος. Μετά από εργώδη συζήτηση σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία έλαβαν μέρος , η υπουργός Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης αποφασίστηκε, με τη διασφάλιση επαρκούς οικονομική στήριξη, να ενεργοποιηθεί συγκροτημένη στρατηγική για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και την απάλειψη δυσμενών εικόνων του παρελθόντος που αποδεδειγμένα έχουν επιδράσει στις τουριστικές ροές στις οποίες και η χώρα προσδοκά για την οικονομική της ανάπτυξη.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιδιώκοντας ενεργό ρόλο, λόγω και της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Ελλάδα το 2014 θέλει ενεργή εμπλοκή, καθώς το υπουργείο με το μηχανισμό του, εκτιμά, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Κατέθεσε μάλιστα σχετικές ιδέες και προτάσεις. Ωστόσο αποφασίστηκε η  κ. Κεφαλογιάννη να προχωρήσει ατον σχεδιασμό της καμπάνιας για το «rebranding» της Ελλάδας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσω των υπηρεσιών του και με το ανθρώπινο δυναμικό του, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα αναλάβει να βοηθήσει στο κομμάτι που εμπλέκεται το υπουργείο.
 
Δεδομένο, πάντως, είναι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε την προσπάθεια για την αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας και τονίζει συνεχώς τη σημασία της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό…. Ωστόσο τα μηνύματα, μετά και τα κρούσματα βίας, αλλά και την επικέντρωση της δημόσιας συζήτησης σε αυτά, είναι ιδιαίτερα αρνητικά δημιουργώντας ανησυχία σε παράγοντες του τουρισμού, που περιμένουν φέτος μια πολύ καλή χρονιά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.