ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Starwοod: Δεν αγοράζουμε τον Αστέρα, αλλά με συμμαχία τον λειτουργούμε

01:06 - 23 Ιαν 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Starwοod: Δεν αγοράζουμε τον Αστέρα, αλλά με συμμαχία τον λειτουργούμε
Η εταιρία «Λάμψα» του ομίλου Λασκαρίδη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσει τον «Αστέρα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της Τάσος Χωμενίδης μιλώντας στους τουριστικούς συντάκτες με την ευκαιρία ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας του ξενοδοχείου King George. Μάλιστα ο Περιφερειακός Διευθυντής της Starwood, που έχει την ευθύνη λειτουργίας των ξενοδοχείων της «Λάμψα» και υπεύθυνος και για την Ελλάδα Τίμ Ανανιάδης διευκρίνισε ότι η εταιρία Starwood δεν είναι επενδυτής, αλλά διαχειριστής ξενοδοχείων και επομένως, ό,τι αναφέρεται περί ενδιαφέροντός της για τον «Αστέρα» είναι αβάσιμο.
Ωστόσο δήλωσε ανοικτός σε συμμαχίες για μια τέτοια επένδυση, αλλά εφόσον ο διαγωνισμός θα είναι διαφανής και θα δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς μόνο από αξιόπιστα επενδυτικά σχήματα.
 
Επίσης τονίστηκε ότι σε σχέση με το  «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη ο όμιλος Λασκαρίδη ενδέχεται να ενδιαφερθεί μόνο για την πολύχρονη μίσθωση  και όχι για την ετήσια, που προκηρύσσεται τώρα από το ΙΚΑ, που έχει την ιδιοκτησία, εφόσον τηρηθούν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας.
 
Στο μεταξύ τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να παραδοθεί από την Eurobank το ξενοδοχείο King George στην  εταιρία «Λάμψα», με στόχο από τις αρχές του καλοκαιριού το ιστορικό ξενοδοχείο να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της διεθνούς αλυσίδας Starwood, με την επωνυμία, Luxury Collection
 
Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της “Λάμψα” Τάσος Χωμενίδης, ο οποίος τόνισε ότι μετά την παράδοση του King George, θα ξεκινήσουν εργασίες αναμόρφωσης κάποιων χώρων του ξενοδοχείου, συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικών ελέγχων, ούτως ώστε το ξενοδοχείο να πληροί τις προδιαγραφές του Starwood.
 
Οι εργασίες αυτές είναι εκτιμώμενου προυπολογισμού 1,5 έως 2 εκατ.ευρώ.
Μεταξύ των δυο ξενοδοχείων θα υπάρχουν συνέργιες κυρίως σε λειτουργικό επίπεδο, καθώς το «King George» θα διατηρήσει το δικό του ύφος. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη η πληρότητα του ξενοδοχείου «Μ.Βρετανία», όπως και των υπολοίπων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, συρρικνώθηκε στο 40%, λόγω των γνωστών γεγονότων στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, με γενική εκτίμηση ότι μπορούν να επανέλθουν οι τζίροι του 2011 (24 εκατ.ευρώ, έναντι 18,5 εκατ.ευρώ πέρυσι). Βασική προϋπόθεση, όμως, κατά τον κ. Χωμενίδη, για να σταθεροποιηθεί το καλύτερο κλίμα είναι να μην υπάρξουν τρομοκρατικά συμβάντα τύπου Mall και έκτροπα που θα επαναφέρουν στο διεθνές προσκήνιο αρνητικά το ζήτημα της ασφάλειας για την Αθήνα.
 
Για την αποκατάσταση, μάλιστα, της εικόνας του κέντρου τόνισε ότι ο όμιλος Λασκαρίδη, που είναι ο βασικός μέτοχος της «Λάμψα», προτίθεται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση της Πλατείας Συντάγματος, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 23 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.