ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ... άρωμα ΠΑΟΚ ο διαγωνισμός για το Μακεδονία Παλλάς

14:05 - 04 Φεβ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με ... άρωμα ΠΑΟΚ ο διαγωνισμός για το Μακεδονία Παλλάς
Με την εταιρία Black & White, του Ιβάν Σαββίδη και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να καταθέτει πρόταση για το Μακεδονία Παλλάς ξεκινούν οι προσπάθειες του εκ Ρωσίας επενδυτή να μπει δυναμικά στο χώρο του real estate, κι όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ήδη έχει ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, ενώ οργιάζει η φημολογία στη Θεσσαλονίκη για το συνολικό του ενδιαφέρον για εταιρίες του χώρου της αγροτικής παραγωγής, logistics αλλά και ενέργειας. Εκεί και ειδικά στη Β. Ελλάδα, επικεντρώνεται κι ένα σημαντικό ενδιαφέρον εταιριών ενέργειας ρωσικών συμφερόντων, καθώς ο ζωτικός χώρος της Μακεδονίας θα αποτελέσει κόμβο ενεργειακό τόσο μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠA, όσο και με τη διέλευση του ΤΑΡ. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάμειξη του κ. Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ αποτελεί τη λαμπερή προμετωπίδα για την προβολή της επιχειρηματικής του δραστηριότητα, κάτω από το Agrokom Group, που έχει τη βάση του στο Ροστόβ (Rostov- on - Don).

Ο όμιλος Αgrokom, δημιουργήθηκε από τις συνενώσεις 20 επιχειρήσεων στη περιοχή του Ροστόβ και σήμερα αναπτύσσει τέσσερις κύριες δραστηριότητες: Επεξεργασία καπνών και παραγωγή τσιγάρων, παραγωγή προϊόντων κρέατος, αγροτο -βιομηχανικές υποδομές και real estate. Στον όμιλο ξεχωριστή θέση έχει η Donskoy Tabak, που ελέγχεται από την οικογένεια Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει διατελέσει για δύο θητείες βουλευτής στη Ρωσική Δούμα, σχεδίαζε τη δημιουργία ενός μεγάλου logistics center, στη περιοχή Μπαταϊσκ, για την καλύτερη διακίνηση της παραγωγής του Ομίλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του καλοκαιριού του 2012.

 

Οι υποψήφιοι για το Μακεδονία

Σε σχέση με το Μακεδονία Παλλάς, το οποίο αποτελεί γόρδιο δεσμό για το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει, αποφασίστηκε η «μεσοβέζικη λύση» για 12μηνη παραχώρησή του. Για τη μίσθωσή του κατατέθηκαν προσφορές από τις εταιρίες Black & White με τίμημα 95.000 ευρώ, Aenaos με  81.000 ευρώ και Grecotel με 51.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι όροι που είχε θέσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ήταν: Μηνιαίο ελάχιστο μίσθωμα 50.000 ευρώ, χρονικό διάστημα εκμίσθωσης 12 μήνες, δέσμευση του νέου ενοικιαστή ότι θα συνεχίσει να απασχολεί στο 12μηνο τους εργαζόμενους που απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα στο «Μακεδονία Παλλάς» και κατάθεση εγγυητικής επιστολής εξάμηνης διάρκειας ισόποσης με το εξαπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος. Η επιλογή ενοικιαστή θα γίνει σύμφωνα με την καλύτερη οικονομική προσφορά (υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα).

Τελευταία τροποποίηση στις 14:30 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.