ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα έρθουν και φέτος οι Γερμανοί τουρίστες

15:04 - 07 Φεβ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αρνητικά είναι τα νέα από τη Γερμανία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μόλις το 0,8% των Γερμανών σκεφτεται να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Εκτός των ταξιδιωτικών σχεδίων των Γερμανών φαίνεται ότι θα μείνει φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με την 29η τουριστική μελέτη του «Ιδρύματος για Ζητήματα του Μέλλοντος» (Stiftung für Zukunftsfragen), τα οποία παρουσιάσθηκαν την Τετάρτη στο Αμβούργο.

Παρότι οι Γερμανοί έχουν διαθεση για ταξίδια, για το 2013 θα επιλέξουν άλλες χώρες για να κάνουν τις διακοπές τους και όχι την Ελλάδα. Μάλιστα, η πτώση σε σχέση με το 2012 είναι σημαντική, καθώς πέρυσι το 5% των Γερμανών δήλωνε οτι θελει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, ενώ φέτος το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 0,8%.
Μάλιστα, τα στοιχεία είναι ακόμη πιο δραματικά αν λάβει κανείς την πτώση που έχει σημειωθεί από το 2009, όταν το 3,3% των Γερμανών, που ταξίδεψαν, επισκέφθηκαν τη χώρα μας, ενώ το 2012 ο αριθμος τους περιορίστηκε στο 1,7%.

 

Το κακό "ίματζ" πλήττει τον ελληνικό τουρισμό


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευητικής ομάδας Ούλριχ Ράινχαρντ: «Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά το 'ίματζ' της χώρας στη Γερμανία δεν είναι το καλύτερο, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές για τους Γερμανούς. Υπό την έννοια αυτή δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το 2013 πολλοί Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία, την Ισπανία ή την Ιταλία».

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας παραδέχεται ότι η ειδησεογραφία για την Ελλάδα δεν είναι πλέον τόσο αρνητική, ωστόσο, η εικόνα της χώρας δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

«Η εικόνα της Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 6 μήνες, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται: οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς», διευκρινίζει ο Γερμανός καθηγητής.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 07 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.