ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με στόχο τα κοινά πακέτα από Ασία η τουριστική συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας

12:50 - 20 Φεβ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας προβλέπει το κείμενο που συνυπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπουργός Βιοτεχνίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Γαλλίας Sylvia Pinel, υπό τα βλέμματα των δύο ηγετών.

Οι δύο πλευρές καλούνται να διευκολύνουν τις τουριστικές ροές μεταξύ των χωρών τους και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των ενώσεων των ταξιδιωτικών πρακτορείων, καθώς και μεταξύ των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Επιπλέον μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και διαφημίσεων θα ενισχύσουν την ενημέρωση του κοινού των δύο χωρών όσον αφορά στα τουριστικά τους αξιοθέατα και θα αυξήσουν τις διμερείς τουριστικές ανταλλαγές με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τις δυναμικές αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις, συνέδρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και με προσκλήσεις τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο, συμφωνήθηκε η προσπάθεια για ενθάρρυνση των επενδύσεων ελλήνων και γάλλων επιχειρηματιών καθώς και κοινοπραξιών στους αντίστοιχους τουριστικούς τους τομείς.

Για τον σκοπό αυτό οι δύο πλευρές θα γνωστοποιούν τακτικά η μία στην άλλη τα κίνητρα για τουριστικές επενδύσεις που προβλέπονται από τις εθνικές νομοθεσίες τους, καθώς και τις δυνατότητες για ανάλογες επενδύσεις που υπάρχουν σε καθεμία από τις δύο χώρες.

Επίσης, προβλέπεται από τη συμφωνία η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας Atout France.

Ειδική μνεία γίνεται στις θεματικές μορφές τουρισμού και συμφωνήθηκε τα δύο κράτη να προχωρήσουν σε ανταλλαγές τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτισμικού, αγροτικού και ιαματικού τουρισμού καθώς και στην προώθηση των δρόμων κρασιού, της γαστρονομίας, των λουτροπόλεων και των κέντρων ευεξίας και των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό θα ανταλλάσσουν επίσης πληροφορίες και τεκμηρίωση αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία, τη νομοθεσία και τις έρευνες σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη.

Επιπροσθέτως, εκδηλώθηκε η πρόθεση να αναπτυχθεί συνεργασία ων δύο χωρών, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών των οποίων είναι μέλη. Στόχος είναι να δώσουν υψηλό βαθμό προτεραιότητας στις τουριστικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και η πρόθεση για συνεργασία στην ανάπτυξη του ενδο-ευρωπαϊκού τουρισμού στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται στις δύο χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το πρόγραμμα Καλυψώ.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντώνται σε τακτά διαστήματα για να επιτύχουν τους παραπάνω σκοπούς, ενώ στις συναντήσεις αυτές μπορούν να προσκαλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και ειδικοί, τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τουριστικό τομέα.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δυναμική αγορά για την Ελλάδα η Γαλλία

Μιλώντας στο ΑΠΕ, η κ. Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι η συμφωνία είχε ήδη ξεκινήσει από μία δική της συνάντηση με την γαλλίδα ομόλογό της τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι, όπου συζήτησαν για την ανάγκη να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας «στον πολύ κρίσιμο, και για τις δυο χώρες, τομέα του τουρισμού».

«Η Γαλλία είναι η ''νούμερο ένα'' τουριστική χώρα στον κόσμο, έχει μια καταπληκτική οργάνωση στον τουρισμό της, και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και στην προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό», υπογράμμισε.

Όπως είπε, συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του γαλλικού οργανισμού τουρισμού, ενώ η χώρα μας θέλει να ενισχύσει την κινητικότητα των γάλλων προς την Ελλάδα και των Ελλήνων επισκεπτών προς τη Γαλλία, προσφέροντας τους καινούργια προϊόντα.

«Η συμφωνία αυτή θα έχει και συνέχεια και ήδη κανονίσαμε να βρεθούμε εκ νέου στο Παρίσι με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα και των δύο χωρών γιατί πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να έλθει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας προς όφελος της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας και της Ελλάδας και της Γαλλίας», επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ερωτηθείσα τέλος σχετικά με την τουριστική κίνηση και αν υπάρχει φέτος ιδιαίτερο γαλλικό ενδιαφέρον σημείωσε: «Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα μας στηρίξει όπως πάντα. Είναι μία από τις πολύ μεγάλες αγορές μας και μάλιστα με επισκέπτες που αφήνουν πολλά χρήματα, οι οποίοι επισκέπτονται όχι μόνο μαζικά αλλά και μεμονωμένα τις περιοχές της Ελλάδας. Επομένως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να καλωσορίσουμε περισσότερους Γάλλους επισκέπτες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.