ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελούντα: Μετά την ανάδειξη της Σπιναλόγκας λίφτινγκ στον οικισμό

12:04 - 26 Φεβ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη ριζική αλλαγή της εικόνας του οικισμού.

Με στόχο την αναμόρφωση της Ελούντας, που αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα θέρετρα της Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη ριζική αλλαγή της εικόνας του οικισμού, που παραπέμπει σε μια εποχή που ο Ελληνικός Τουρισμός οφείλει να ξεχάσει...

Κι αν τα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής παραπέμπουν σε ένα πολύ ισχυρό τουριστικό brand, ωστόσο η αρχιτεκτονική εικόνα του χωριού παραμένει τριτοκοσμική... παρά το γεγονός ότι στους πέριξ οικισμούς, (Άνω Ελούντα, Μαυρικιανό, κτλ) παραμένουν ακόμα όρθια χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής, τα οποία μάλιστα αναδείχθηκαν πρόσφατα ως σκηνικό στο σήριαλ «Το Νησί».

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές μελέτες, που στόχο έχουν τη ριζική αλλαγή της σημερινής εικόνας της περιοχής, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο αισθητικής ανάπλασης, την ανάδειξη της ιδιαίτερης σχέσης που έχει το χωριό με την θάλασσα, αλλά και το οχυρό της Σπιναλόγκας, την επανένταξη στο χώρο εμβληματικών χτισμάτων, όπως ο Ναός και το σχεδόν ενάλιο εστιατόριο Βριτόμαρτυς.

Ευχή όλων να μπει σε τροχιά υλοποίησης το όλο σχέδιο, μια και απ΄ ότι φαίνεται υπάρχει και η σχετική οικονομική στήριξη από τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.