ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Στόχος οι 800.000 αφίξεις το 2013

15:23 - 13 Μαρ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με θετικά μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις φαίνεται να κινείται η χρονιά για τα Χανιά.

Ο στόχος μπαίνει για φέτος στις 800.000 αφίξεις, έναντι 717.595 πέρυσι, σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού. Σκανδιναβοί, Πολωνοί, Βρετανοί, αλλά και Ρώσοι, Γερμανοί, Ισραηλινοί που προτιμούν την ανατολική πλευρά του νησιού αναμένεται να δώσουν ώθηση στην κίνηση.

Ο πρόεδρος Μ. Γιαννούλης και τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης, ο Γραμματέας Κ. Παπαδάκης και τα μέλη του δ.σ. Γ. Μαθιουλάκης και Γ. Νικάκης, που βρέθηκαν στο Βερολίνο με αφορμή την έκθεση ITB, ανέφεραν ότι τα Χανιά δέχθηκαν το 2012 περίπου 40.000 Γερμανούς. Συνολικά από τις πόλεις Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη κτλ που υπήρχε απευθείας σύνδεση στα Χανιά προήλθε το 5,4% του συνόλου των επισκεπτών που επιλέγουν τη Δυτική γωνιά της Κρήτης. Με δεδομένη την αύξηση των συνδέσεων του αεροδρομίου Χανίων με άλλες πόλεις της Γερμανίας, λόγω και Ryanair, αναμένεται να αυξηθεί το ρεύμα των Γερμανών, που ωστόσο παραμένει χαμηλό σε σχέση με την ανατολική Κρήτη. Στο πλαίσιο της προσέγγισης της Γερμανικής αγοράς η Ένωση θα οργανώσει ημερίδα στα Χανιά με προσκεκλημένους όλους τους tour operators της γερμανικής αγοράς, για τη σχεδιασμένη παρουσίαση του προορισμού.

 

Βασική αγορά προέλευσης οι σκανδιναβικές χώρες

Πάντως τουριστικά στελέχη των Χανίων που κυρίως δέχεται Σκανδιναβούς (περίπου στο 62% των αφίξεων) είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη χρονιά καθώς η Ελλάδα έχει βελτιωμένη εικόνα από πέρυσι, οι Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και η Βρετανία και Πολωνία δείχνουν θετικά σημάδια ιδίως λόγο της πτωτικής πορείας του Ευρώ σε σχέση με τα νομίσματά τους και οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Τέλος αναμένεται και υπερδιπλασιασμός επισκεπτών από τη Ρωσική αγορά, απ΄ όπου το 2012 ήλθαν μόνο 3.239 Ρώσοι επισκέπτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 13 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.