ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση εξυπηρέτησης αεροδρομίων από ΟΑ και απαγόρευσης λήψης μέτρων

16:18 - 29 Σεπ 2006 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2007, η απαγόρευση λήψης αναγκαστικών μέτρων κατά της Ολυμπιακής, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Επίσης, παρατείνεται για άλλα δύο χρόνια η εξυπηρέτηση περιφερειακών αεροδρομίων από την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Αναλυτικότερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρατείνεται για δύο ακόμη έτη (έως 6/10/2008) η ισχύς της σύμβασης «περί Αεροπορικών Συγκοινωνιών»,σύμφωνα με την οποία έχει παραχωρηθεί αποκλειστικά στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ» η παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης σε ξένα αεροσκάφη που προσγειώνονται σε ελληνικούς αερολιμένες και ανήκουν σε αεροπορικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν ίδια μέσα εξυπηρετήσεως.

    Η εν λόγω παράταση ισχύει για τους περιφερειακούς αερολιμένες Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Ζακύνθου, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Κυθήρων, Κω, Λήμνου, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Νάξου, Νέας Αγχίαλου, Πάρου, Πρέβεζας, Σάμου, Σαντορίνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύρου, Σύρου, Χανίων και Χίου.

    Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι 31/10/2007,η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 22 του ν.3404/2005,σύμφωνα με τις οποίες: (α) Απαγορεύονται οι διαδικασίες και η λήψη μέτρων ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, (ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές κλπ), εντός ή εκτός της χώρας, σε βάρος των εταιρειών «ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ε.», «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ -ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.» και «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ Α.Ε.» και οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, καθώς και κατά παντός παραρτήματος αυτού. (β) Αναστέλλονται οι τυχόν εκκρεμείς διαδικασίες, καθώς και οι συνέπειες των ανωτέρω μέτρων.Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για το Ελληνικό Δημόσιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.