ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα... βουλιάξει το Καστελόριζο

23:01 - 01 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θα... βουλιάξει το Καστελόριζο
Πέρυσι επισκέφθηκαν το Καστελόριζο συνολικά 15.000 τουρίστες, αλλά φέτος υπολογίζεται ότι θα τριπλασιασθούν και θα αγγίξουν τις 45.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας VATAN.

Από τις 45.000 τουρίστες μόνο οι 5.000 – 8.000 αναμένεται να είναι Τούρκοι, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι από άλλες χώρες και κυρίως από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.



Αυτή η αλματώδης αύξηση αποδίδεται στην απόφαση για διευκόλυνση στη χορήγηση βίζας για την οποία δούλεψαν εντατικά και πίεσαν προς κάθε κατεύθυνση τόσο οι τουριστικοί πράκτορες της Αντίφυλλου όσο και του Καστελορίζου.

 

384900-net kastelorizo ast

Με τις διευκολύνσεις στη χορήγηση βίζας, φέτος θα επισκεφθούν το ακριτικό νησί της Δωδ/σου τουρίστες και από άλλες τρίτες χώρες, όπως το Καζακστάν, η Γεωργία, ακόμα και το Αζερμπαϊτζάν!

 

Στο ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας VATAN σημειώνεται ότι θα γίνονται ημερήσιες εκδρομές από την Αντίφυλλο στο Καστελόριζο, ενώ έχουν ήδη γίνει πολλές κρατήσεις στα δύο ξενοδοχεία του νησιού, καθώς και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν –προστίθεται – υπήρχαν περισσότερες διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες, τότε το νησί θα σημείωνε μια μεγάλη και μακράς διάρκειας τουριστική άνθιση.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

kastelorizopanoramic

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 08:59 - 02 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.