ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μαζική έξοδος" από την Αθήνα και τα αστικά κέντρα για το Πάσχα

14:23 - 03 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Μαζική έξοδος" από την Αθήνα και τα αστικά κέντρα για το Πάσχα
Αυξημένη κατά 25% η κίνηση στα λιμάνια, έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και ταξιδεύουν με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα για άλλους προορισμούς.

 

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με την περυσινή έξοδο του Πάσχα και τα πλοία έχουν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς.

 

Μέτρα της Τροχαίας

 

Oι εθνικές οδοί ασφυκτιούν από οχήματα, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας έκτακτα μέτρα της Τροχαίας. Στο ρεύμα εξόδου των Εθνικών Οδών απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τη Μεγάλη Παρασκευή. Πρόσθετα δρομολόγια πραγματοποιούνται και από τα ΚΤΕΛ.

 

Απεργία στον ΟΣΕ

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα ταλαιπωρήσουν, ωστόσο, τους επιβάτες του ΟΣΕ και του Προαστιακού: οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα και νέα στάση εργασίας, από τις 00.00 έως τις 12.00 τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι εκδρομείς έχουν πάντως σύμμαχο τον καλό καιρό και οι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

 

Αυξημένη η κίνηση προς την Κρήτη

 

Αυξημένη είναι και σήμερα, η κίνηση προς την Κρήτη. Όπως αναφέρει το Cretalive τα ξενοδοχεία εμφανίζουν ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90%! Με αύξηση 20% αναμένεται να κυμανθεί και η έξοδος των εκδρομέων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου και της Σούδας, δεδομένο εξόχως σημαντικό για την τοπική οικονομία ενώ καταδεικνύει, σε συνδυασμό και με την εικόνα των αφίξεων στα αεροδρόμια της Κρήτης, ότι η Κρήτη αντέχει παρά την κρίση!

 

chania500 250413

 

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Θεοφάνη Κούρκουλο, πρόκειται αναμφισβήτητα για μία σημαντική εξέλιξη που δείχνει και την προτίμηση του κόσμου στο νησί μας ενώ δίνει άλλη πνοή και ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα, πέρυσι από το λιμάνι του Ηρακλείου η διακίνηση των επιβατών άγγιξε τους 20.835 από την Κυριακή των Βαϊων μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, οι επιβάτες έφτασαν τους 24.395! Δηλαδή, το ποσοστό της αύξησης φτάνει περίπου το 20%

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς, μάλιστα, ότι προμηνύεται ως η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών...στην «καρδιά» της κρίσης!

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 03 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.