ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι απώλειες από τον «παράνομο» τουρισμό

00:01 - 07 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι απώλειες από τον «παράνομο» τουρισμό
Παραμάγαζα πολυτελείας λυμαίνονται τα νόμιμα ξενοδοχεία και τη χώρα. Αυτό καταγγέλλουν ξενοδόχοι και οι σχετικές καταγγελίες στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος πέφτουν βροχή.

Οι ξενοδόχοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα που αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά τα τουριστικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, αλλά και την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική.

 

Όπως υποστηρίζουν τα εν λόγω τουριστικά καταλύματα δεν έχουν άδεια λειτουργίας, οι ιδιοκτήτες είναι Έλληνες ή αλλοδαποί και νοικιάζονται μέσω ιστοσελίδων στο εξωτερικό, όπου κατατίθενται και τα χρήματα της ενοικίασης, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος.

 

spitiathens

Για όλη την Ελλάδα οι σχετικοί ιστότοποι νοικιάζουν περίπου 4.000 εξοχικές κατοικίες και βίλες προς 500 έως 6.000 ευρώ την εβδομάδα, χωρίς να εκδίδεται κανένα παραστατικό στοιχείο ούτε για ΦΠΑ, ούτε για φοροεισοδήματα.

Οι βίλες και τα σπίτια που ενοικιάζονται παράνομα χωρίς να έχουν επίσημη άδεια και το σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ υπολογίζονται σε 70.000, την ίδια στιγμή που τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχονται σε 9.670 με 771.271 κλίνες. Ως εκ τούτου τα διαφυγόντα έσοδα για τον τουρισμό της χώρας και το Ελληνικό Δημόσιο από την παράνομη μίσθωση εξοχικών και πολυτελών κατοικιών ετησίως ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος και εκτιμήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και την προστασία του κλάδου, αλλά και των καταναλωτών, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του αποφάσισε τη σύσταση του Παρατηρητηρίου Παραπλανητικής Διαδικτυακής Διαφήμισης (ΠΠΔΔ), με βασικό στόχο τον περιορισμό και, ει δυνατόν, την εξάλειψη των φαινομένων παραπλανητικής προβολής στο Διαδίκτυο.

 

124663553117 mrg

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 07 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.