ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στον τουρισμό ανακοίνωσαν Βρούτσης - Κεφαλογιάννη

15:07 - 09 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση δράσης για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσίασαν την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και ο υφυπουργός Ν.Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Κ.Λαμπρινόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρ.Ανδρεάδης, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων, ηλικίας έως 29 ετών, στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι. Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014. 

Βρούτσης: Στήριξη σε 62.000 ανέργους

«Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της δράσης για τους 45.000 νέους (ήδη οι αιτήσεις για τις πρώτες 35.000 βρίσκονται σε εξέλιξη), αλλά και του συνολικού Σχεδίου Δράσης για τους νέους που θα ωφελήσει περισσότερους από 62.000 ανέργους νέους με προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», είπε ο κ. Βρούτσης.  

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει «ανακύκλωση» προσωπικού, δηλαδή δεν θα υπάρξουν απολύσεις υφιστάμενων εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, «θέσαμε όρο το κανονικό προσωπικό να είναι, αριθμητικά, τουλάχιστον ίσο με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Επιπλέον, ανέφερε, «με το πρόγραμμα θα υπάρξει ουσιαστικά υποκατάσταση μαθητευόμενων από το εξωτερικό με νέους από την Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι και αυτό είναι από τα θετικά σημεία του προγράμματος».

«Το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει το πρόγραμμα με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση του στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα», τόνισε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη.

«[...] είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη συστηματοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας», σημείωσε και προσέθεσε ότι «επιδίωξή μας είναι ήδη από φέτος μέσα από τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και εκπαίδευσης να αναλάβουμε κοινές δράσεις με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας στον τουρισμό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε ότι «το πρόγραμμα επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, θα προσφέρει σε 10.000 νέους και νέες ανέργους θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα προσόντα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα προοπτική απασχόλησης στον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 09 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.