ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τη νομιμότητα της πώλησης του Σκορπιού

19:33 - 20 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι οικονομικές αρχές θα ελέγξουν τη νομιμότητα της πώλησης και τυχόν ζημίες για το ελληνικό κράτος. Την Τετάρτη στο Σκορπιό ο Ρώσος ιδιοκτήτης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης του νησιού.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνει η υπόθεση της πώλησης του Σκορπιού, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που απέκτησε το νησί του Ιονίου από την κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση της πώλησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο από την απόφαση της Αθηνάς Ωνάση να πουλήσει το νησί.

 

Οδηγός σε αυτό τον έλεγχο είναι η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πριν φύγει από την ζωή ότι το νησί θα πρέπει να μείνει στους νόμιμους κληρονόμους του και στην περίπτωση που εκείνοι δεν μπορούσαν να το συντηρήσουν, τότε τα δύο νησιά, ο Σκορπιός και η Σπάρτη, να δοθούν στο ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως  θέρετρο από τον εκάστοτε πρόεδρο της Δημοκρατίας ή στα παιδιά της Ολυμπιακής ως παιδική κατασκήνωση.

 

Την Τετάρτη καταφθάνει στο Σκορπιό ο Ριμπλόβλεφ

 

Εν τω μεταξύ, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αναμένεται την Τετάρτη στον Σκορπιό συνοδεία δικηγόρων, αρχιτεκτόνων και τεχνικών συμβούλων σε μια πρώτη προσπάθεια να καταστρωθούν σχέδια για την ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων, ώστε να καταστούν και πάλι λειτουργικά και κατοικήσιμα τόσο από την οικογένεια, όσο και από τους φίλους επισκέπτες.

 

Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου για επισκέπτες με «γερά βαλάντια» και τουριστική αξιοποίηση του νησιού.

 

Στα άμεσα σχέδια της οικογένειας είναι η δημιουργία μαρίνας, που θα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση πολυτελών θαλαμηγών στο νησί των γνωστών, φίλων αλλά και των ίδιων των ιδιοκτητών. Ο ρώσος Μεγιστάνας φέρεται να έχει κλείσει δωμάτια σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λευκάδας για την συνοδεία του, ενώ για τον ίδιο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο τρόπος άφιξης του στον Σκορπιό.

 

skorpios570 200513

 

Η επίσκεψη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον κι ελπίζουμε να «αναθερμάνει» το ήδη καλό κλίμα που επικρατεί, με πρώτο άμεσο ευργέτημα εκείνο της δωρεάν διαφήμισης της περιοχής μας, από την έκταση της δημοσιότητας που θα πάρει σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης ενόψει της τουριστικής περιόδου.

 

Ανεπισήμως έχει επισκεφθεί τον Σκορπιό τουλάχιστον δυο ακόμα φορές.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:06 - 21 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.