ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται αναβάθμιση ελληνικών λιμανιών από την Κομισιόν

19:43 - 27 Μαϊ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έρχεται αναβάθμιση ελληνικών λιμανιών από την Κομισιόν
Προτάσεις για την αναβάθμιση 319 λιμανιών στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 25 είναι ελληνικά, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν συνολικά έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 και να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων θαλάσσιων συνδέσεων μικρών αποστάσεων.

 Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι λιμένες αυτοί διαχειρίζονται το 96% των εμπορευμάτων και το 93% των επιβατών που διέρχονται από τους λιμένες της ΕΕ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει 319 βασικούς ευρωπαϊκούς λιμένες, οι οποίοι θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και την ευρωπαϊκή οικονομία, και σχηματίζουν τη βάση ενός ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων με υψηλές επιδόσεις.

 

Τα 25 ελληνικά λιμάνια που περιλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα 319 ευρωπαϊκά λιμάνια, υψηλών επιδόσεων, είναι: της Αθήνας (Πειραιάς), της Χαλκίδας, των Χανίων (Σούδα), της Χίου, της Ελευσίνας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, του Κατάκολου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Κυλλήνης, του Λαυρίου, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Νάξου, της Πάρου, της Πάτρας, της Ραφήνας, της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Σύρου, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου.

 

entono-tourkiko-endiaferon-gia-ta-ellinika-limania-1-315x236

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.