ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσοι νοικιάζουν ολόκληρα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

00:01 - 14 Ιουν 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρώσοι νοικιάζουν ολόκληρα ξενοδοχειακά συγκροτήματα
Ο λόγος για την έλευση της μεγάλης εταιρείας ρωσικών συμφερόντων  Pegeze, που προχώρησε στην ενοικίαση για πέντε χρόνια τριών ξενοδοχείων της οικογένειας Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο και επιπλέον δύο ακόμη μονάδων στα Μάλια και την Ιεράπετρα.

Συγκεκριμένα ο ρωσικός όμιλος θα ενοικιάσει για την επόμενη 5ετία τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της Ειρήνης Μαμιδάκη Mirabelo 650 κλινών, Ερμής 430 κλινών και Coral 340 κλινών στον Άγιο Νικόλαο. Το 60% των πελατών των ξενοδοχείων θα είναι Ρώσοι και το 40% θα προέρχονται από άλλες αγορές.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ολοκλήρωσής της. Ο ίδιος όμιλος θα ενοικιάσει για τα επόμενα χρόνια το ξενοδοχείο Malia Beach στα Μάλια και Blue Star στην Ιεράπετρα.

Η μεγάλη ζήτηση της Κρήτης από την αγορά της Ρωσίας έχει οδηγήσει στη ζήτηση από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς να δρομολογήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη.

 

kypros-rosia-touristiki-protoporia-1-315x236


Εξάλλου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 26%, φθάνοντας σε 308.498 από 244.929 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ενδεικτικό της αύξησης που αναμένεται είναι ότι με βάση τα σχέδια πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών κάποιες ημέρες μέσα στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο σε διάστημα 24 ωρών 180 αεροσκάφη. Στην πρώτη θέση πέρασε φέτος για τον μήνα Μάιο ο αριθμός των αφίξεων από τη Γερμανία, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 20% και στη δεύτερη θέση ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία με περίπου 50% αύξηση. 

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα αεροδρόμια είναι η μεγάλη αύξηση έως και 23% στον αριθμό των αφίξεων από τη Ρωσία. Τα πρώτα στοιχεία από το προξενείο μας στη Μόσχα δείχνουν αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων για το πεντάμηνο, που ξεπερνά σε ποσοστό το 66% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. 

Είναι γνωστό ότι για το 2013 έχουν ήδη δρομολογηθεί στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς πτήσεις από το εξωτερικό με περίπου 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου κάνουν λόγο για συνολικές τουριστικές αφίξεις που θα φθάσουν στον αριθμό ρεκόρ των 17 εκατ. ατόμων.

 

Ελλάδα-Ρωσία

Τελευταία τροποποίηση στις 22:31 - 13 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.