ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ στήριξης γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

00:08 - 19 Ιουν 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μπαράζ στήριξης γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα
Lufthansa & Ένωση Ταμιευτηρίων της Γερμανίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα και τον ελληνικό τουρισμό.

Με συμβολικό τρόπο επιχειρούν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις να στηρίξουν τη χώρα στο φόντο μιας έντονης πολιτικής κρίσης. 
Πρώτα η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για να παρουσιάσει τη ναυαρχίδα του στόλου της, το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου Β747-800. Σε δεύτερο χρόνο και ο G. Fahrenschon, Πρόεδρος της Ένωσης Ταμιευτηρίων της Γερμανίας βρίσκεται στην Αθήνα και θα μιλήσει σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Άνοδος αφίξεων στην Αθήνα

Στο μεταξύ αισιόδοξα παραμένουν τα μηνύματα από το μέτωπο του τουρισμού παρά το κύμα αρνητικής δημοσιότητας που υπάρχει στα διεθνή ΜΜΕ λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ. Το Μάιο σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού υπήρξε αύξηση 18% των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Αθήνα κατέγραψε άνοδο αφίξεων τουριστών κατά 10%.
Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείο Τουρισμού θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή την εκδήλωση για την υποδοχή του μεγαλύτερου σε μήκος αεροσκάφους του κόσμου Β747/800, της Lufthansa. Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της γερμανικής εταιρείας καταδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση και την πίστη της στην ελληνική αεροπορική αγορά.

lufthansa600 180612
«Κατά τη διάρκεια των 54 ετών λειτουργίας της Lufthansa στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει συμβάλει στην επιτυχημένη σύνδεση της Ελλάδας όχι μόνο με την πολύ σημαντική αγορά της Γερμανίας, αλλά και μέσω του ευρύτατου δικτύου και των συνδέσεών της, με αγορές με ισχυρότατους δεσμούς για τους Έλληνες, όπως η Β. Αμερική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση κοινωνικοοικονομικών και πολιτισμικών δεσμών», τόνισε η υπουργός Τουρισμού και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία επέλεξε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για την επίσκεψη του αεροσκάφους Β-747/800.

Η κυρία Κεφαλογιάννη είπε ακόμη ότι η αποτελεσματική και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σημαντικών συνεργατών, τόσο από πλευράς επιχειρησιακής όσο και επιχειρηματικής, αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 19 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.