ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνδυνος απένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου από τα Μ.Π.Π.Κ.

10:02 - 03 Ιουλ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σοβαροί προβληματισμοί έχουν αναπτυχθεί μεταξύ ηγετικών στελεχών της Ουνέσκο, αναφορικά με την κακοποίηση του μνημείου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που, όπως είναι γνωστό, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έκτοτε βρίσκεται υπό την παρακολούθηση και προστασία της.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την κ. Λη Μηναΐδη, που συμμετέχει ενεργά σε βασικά διοικητικά όργανα της Ουνέσκο και μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση για πολλά θέματα.
Συγκεκριμένα, η κ. Μηναΐδη ανέφερε ότι υπόψη παραγόντων της Ουνέσκο έχουν τεθεί παράπονα από πολίτες της Ρόδου για την άναρχη κατάσταση και την απαράδεκτη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος παρέμβασης της αρμόδιας Δ/νσης για τα Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στα πλαίσια των δικαιωμάτων του Οργανισμού.
Όπως αναλύθηκε, δεν πρόκειται μόνο για παράπονα, αλλά και διαμαρτυρίες, που αν λάβουν επίσημο χαρακτήρα, τότε η Ουνέσκο δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. 

Ο-δρόμος-των-Ιπποτών-300x225

Βέβαια – τονίσθηκε – η περίπτωση απένταξης ενός Μνημείου παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα ακραίο ενδεχόμενο, αλλά υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια ενεργειών που αν κινηθούν, θα είναι προσβλητικά και άκρως επιζήμια για τη Ρόδο συνολικά και ειδικότερα για το ροδιακό τουρισμό.

Στον απόηχο αυτής της ζοφερής προοπτικής η  Λη Μηναΐδη κάλεσε όλους όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή είναι κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης, να κάνουν ό,τι μπορούν, αναφορικά με το σεβασμό του μνημείου και να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου για την αποκατάσταση ομαλής λειτουργίας του σε όλους τους τομείς.

Τέλος, κατέστησε σαφές, η κ. Μηναϊδη, ότι στο πλαίσιο των ανησυχιών που έχουν προκληθεί, είναι πολύ πιθανό να επισκεφθούν τη Ρόδο στελέχη της Ουνέσκο και της αρμόδιας Δ/νσης του Υπουργείου Πολιτισμού για να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τη γενικότερη κατάσταση και λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 04 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.