ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σούπερ" χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς έλληνες τουρίστες

10:54 - 11 Αυγ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Σούπερ" χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς έλληνες τουρίστες
Καθώς η Ελλάδα διανύει το καλοκαίρι της από άποψη τουριστικών αφίξεων, η οικονομική κρίση οδήγησε τους Έλληνες όχι στα νησιά, αλλά σε φιλικά και συγγενικά σπίτια.

Την ώρα που ξένοι τουρίστες κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά, οι Έλληνες φαίνεται πως και φέτος το καλοκαίρι επιλέγουν μένουν μακριά από τα μεγαλεία του παρελθόντος. Αυτό τουλάχιστον περιγράφει δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θυσιάζουν τις διακοπές σε νησιά».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι Έλληνες επιλέγουν και πάλι σπίτια συγγενών και φίλων για τις διακοπές τους ή ακόμα και ημερήσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες, καθώς η οικονομική κρίση και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν τους επιτρέπει καλοκαιρινές διακοπές.

Την ίδια ώρα χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό επισκέπτονται την χώρα μας με καταιγιστικό ρυθμό, που σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη γεμίζουν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων.

tourismos580

Οι ταραχές σε Αίγυπτο και Τουρκία απογείωσαν την Ελλάδα

Ύστερα από δύο πολύ άσχημες καλοκαιρινές σεζόν εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά και της απειλής ενός Grexit, οι ξενοδόχοι μιλούν φέτος για μαζικές επισκέψεις τουριστών.

«Ξέραμε από τον Γενάρη ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά. Θέσαμε λογικές τιμές, ενώ υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από την Βρετανία και τη Γερμανία αλλά και τη Ρωσία. Ωστόσο, μετά τις ταραχές σε Τουρκία και Αίγυπτο υπήρξε μεγάλη έξαρση και κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής» δηλώνει υπεύθυνη πεντάστερου ξενοδοχείου στην Ρόδο.

Την ίδια ώρα τα ξενοδοχεία τριών αστέρων και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που στηρίζονται κυρίως στον εγχώριο τουρισμό - και κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια, δεν έχουν την ίδια τύχη, καθώς οι έλληνες τουρίστες είναι ελάχιστοι με αποτέλεσμα τα καταλύματα να παραμένουν άδεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.