ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συνωστισμός" μνηστήρων για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

09:12 - 10 Σεπ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Συνωστισμός" μνηστήρων για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Στην "αγορά του αιώνα" εξελίσσεται η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς 13 όμιλοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αττικής.

Μπορεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης να μην έχει επιφέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ κάτι κινείται. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται ουρές από υποψήφιους αγοραστές για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, ανεβάζοντας τον πήχυ και τις προσδοκίες για το επερχόμενο "deal".

Σύμφωνα με την Καθημερινή, παράγοντες του τουρισμού μιλάνε ήδη για την "ξενοδοχειακή αγορά του αιώνα", καθώς μετά την πρώτη αξιολόγηση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης συμμετέχουν 13 όμιλοι και επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ξενοδοχειακού παράγοντα στην εφημερίδα: "Δεν έχουν δοθεί ποτέ τόσα χρήματα για την αγορά ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ελλάδα, όσα αναμένεται να δοθούν για τον Αστέρα Βουλιαγμένης".

asteras610 100913

Η "μάχη" για τον Αστέρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διαγωνισμός έχει μετατραπεί σε "μάχη" και ήδη γίνονται ζυμώσεις ώστε κάποια σχήματα να συγχωνευτούν, ενώ παράλληλα, παρατηρείται εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές να ενταχθούν στα υφιστάμενα σχήματα.

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν ως τις 21 Οκτωβρίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια μικρή παράταση. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι τελικά θα είναι μονοψήφιος ο αριθμός των σχημάτων και των ομίλων που θα καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

asteras597 100913

Την άνοιξη του 2014 ο νέος ιδιοκτήτης

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα κλειδιά του Αστέρα Βουλιαγμένης θα παραδοθούν στον πλειοδότη του διαγωνισμού την άνοιξη του 2014.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, εκ των οποίων τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του συγκροτήματος.

Παράλληλα, ο Αστέρας, μέσω θυγατρικής του εταιρείας, έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την όμορη μαρίνα της Βουλιαγμένης, η οποία έχει χερσαίο τμήμα 47 στρεμμάτων, λειτουργεί πλέον στη μέγιστη πληρότητα και με αρκετά σκάφη μεγάλου μήκους να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τον ελλιμενισμό τους.

Φέτος, η εταιρεία αναμένει να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, καθώς, πέραν του προγράμματος αναδιοργάνωσης που έχει μειώσει το κόστος, υπάρχει ανοδική τάση στις κρατήσεις.

Η μαρίνα βρίσκεται σε περίοδο εκσυγχρονισμού, καθώς έχει αποφασισθεί η υλοποίηση έργων ύψους 3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η μαρίνα λειτουργεί πλέον στη μέγιστη πληρότητα και με αρκετά σκάφη μεγάλου μήκους να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τον ελλιμενισμό τους. Φέτος, η εταιρεία αναμένει να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, καθώς, πέραν του προγράμματος αναδιοργάνωσης που έχει μειώσει το κόστος, υπάρχει ανοδική τάση στις κρατήσεις.

marina asteras800

Στόχος η κινεζική τουριστική αγορά

Στόχος για το συγκρότημα, στο οποίο ήδη γίνεται ο προγραμματισμός για τη σεζόν του 2014, αποτελεί και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του οικονομικού τιμήματος στο πλαίσιο διαδικασίας πώλησης του συγκροτήματος θα παίξει η δυναμική ενός σύνθετου επενδυτικού σχεδίου με την παρουσία του ξενοδοχειακού στοιχείου, της τουριστικής κατοικίας, της ανάπτυξης της μαρίνας και της όμορης παραλίας Astir Beach.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 10 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.