ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Ανοίγματα στην ελληνική αγορά από Τούρκους operators

23:01 - 10 Σεπ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διείσδυση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία επιχειρούν αυτή την περίοδο 2 τουρκικών συμφερόντων tour operators.

Πρόκειται για την Pegas Touristik και τον TezTours οι οποίοι ήδη προχωρούν σε πολυετείς εκμισθώσεις ξενοδοχείων ανοίγοντας ταυτόχρονα γραφεία στην Κρήτη και τη Ρόδο. Πρόκειται για κορυφαίους ομίλους που διακινούν παγκοσμίως εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, και αποτελούν μέρος τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι διείδαν από νωρίς την άνθηση του ρωσικού τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία έτη, 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία ετησίως, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της μη έκδοσης βίζας αλλά και των οικονομικών τιμών της γείτονος.

Φέτος η έκρηξη στην έλευση Ρώσων τουριστών στη χώρα μας -μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου- φαντάζει εκκωφαντική για τα ελληνικά δεδομένα, αφού κατά μέσο όρο ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου διανέμονται 10.000 βίζες κατά μ.ο. ημερησίως από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα. Όπως διαπιστώνεται την Ελλάδα επισκέπτονται Ρώσοι τουρίστες χαμηλότερου βαλαντίου και ένα κομμάτι αυτών κουράστηκε να επισκέπτεται την Τουρκία.

 

96854067489

Σύμφωνα με πληροφορίες το PEGAS Touristik έχει ως στόχο την πολυετή εκμίσθωση 19 ξενοδοχείων μέχρι το 2014 στην Ελλάδα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση 15 εξ αυτών στην Κρήτη.

Η φετινή έκρηξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα ο οποίος μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. τουρίστες και η δυναμική που παρατηρείται για τη νέα χρονιά σε συνδυασμό με τα χαμηλής αξίας πλέον και υπερδανεισμένα ελληνικά ξενοδοχεία έστρεψε το ενδιαφέρον των Τούρκων στην Κρήτη, ενώ παρατηρούνται διερευνητικές επαφές και στην Ρόδο.

Υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο το Pegas φέρεται να βρέθηκε σε διαπραγμάτευση με την Eurobank για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Capsis στην Ιαλυσό στη Ρόδο προσφέροντας μίσθωμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για διάρκεια 12 ετών.

 

0000398

Κοινός τόπος είναι ότι έως τα τέλη του έτους εκατοντάδες ξενοδοχεία πρόκειται να αλλάξουν χέρια είτε μέσω εκμίσθωσης είτε μέσω απευθείας πώλησης από τις ελληνικές τράπεζες.

Το PEGAS Touristik αποτελεί έναν εκ των ηγετών πλέον της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας και μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ταξιδίων. Η εταιρεία ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του εικοστού αιώνα. Τροφοδοτεί με Ρώσους τουρίστες -μαζικού τουρισμού ως επί το πλείστον- 153 ξενοδοχεία στην Κρήτη και 42 στη Ρόδο. Ο Tez Tour αποτελεί μία από τις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρωσία με ειδίκευση στον μαζικό τουρισμό διαθέτοντας 17 θυγατρικές εταιρείες.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.