ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ιδιώτες περνάει η πλαζ της Βουλιαγμένης

14:16 - 11 Σεπ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε ιδιώτες περνάει η πλαζ της Βουλιαγμένης
Σε ιδιωτικά χέρια θα περάσει για τουλάχιστον 20 χρόνια μία από τις παλαιότερες οργανωμένες πλαζ της Αττικής, η πλαζ της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η πλαζ περιλαμβάνει συνολικά 76 στρέμματα και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα στόχος είναι ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια παραχώρησή της να προκηρυχθεί τον Οκτώβριο παράλληλα με ένα πακέτο πέντε συνολικά ακινήτων μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το ιστορικό υδροθεραπευτήριο της Κύθνου κτισμένο επί βασιλείας Οθωνα από τον Βαυαρό Ερνέστο Τσίλλερ, που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη λουτρόπολη της Ελλάδας μετά την Επανάσταση του 1821. Στο κτίσμα σώζονται ακόμη και σήμερα οι μαρμάρινοι λουτήρες που κατασκευάστηκαν προκειμένου να κάνει το μπάνιο του το βασιλικό ζεύγος. Το συγκρότημα της Κύθνου κατασκευάσθηκε το 1857 κατόπιν εντολής του Οθωνα και της Αμαλίας.

Η ιστορία λέει ότι προκειμένου η τελευταία να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της να τεκνοποιήσει έφερε από τη Βαυαρία επιτελείο με τους κορυφαίους γιατρούς που διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην υδροθεραπεία αναζήτησαν στην Ελλάδα τις καταλληλότερες ιαματικές πηγές. Τις βρήκαν στην Κύθνο. Η περιοχή πήρε το όνομα Λουτρά Κύθνου και στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ανεγέρθηκε ξενοδοχείο Ξενία. Το ακίνητο καλύπτει έκταση επτά στρεμμάτων.

plaz vouliagmenh1024
Επιπλέον, στην έκταση της πλαζ της Βουλιαγμένης περιλαμβάνεται το κτίριο της Ωκεανίδας (εστιατόριο - αναψυκτήριο), πλήθος από περίπτερα, κυλικεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και βοηθητικά κτίρια συνολικής επιφάνειας 776 τ.μ. Το πακέτο των πέντε ακινήτων συμπληρώνουν δύο υπόγεια πάρκινγκ στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (Ευελπίδων), Ζαλοκώστα (κάτω από το υπ. Εξωτερικών) και εστιατόριο - αναψυκτήριο στην παραλία της Αρβανιτιάς, στην κεντρική πλαζ της πόλης του Ναυπλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.