ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Civitel: Δυναμική επέκταση σε Ιράκ και Ηράκλειο με το «Ακτή Ζευς»

00:02 - 13 Σεπ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Civitel: Δυναμική επέκταση σε Ιράκ και Ηράκλειο με το «Ακτή Ζευς»
Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Ακτή Ζευς» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, αναλαμβάνει η εταιρεία Civitel Hotels & Resorts της οικογένειας Θεοδωράκη. Στόχος είναι να ανοίξει τις πύλες του για την επόμενη χρονιά, και να φιλοξενήσει τους πρώτους τουρίστες.

Το εν λόγω κατάλυμα είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη και παραμένει κλειστό μετά τη δικαστική διαμάχη της οικογένειας με τη γαλλική εταιρεία «Group Marmara S.A.S.» (ανήκει στην TUI), η οποία είχε εκμισθώσει το ξενοδοχείο. Η διαφωνία αφορά το χρόνο λήξης της μίσθωσης, η οποία σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Η διαμάχη Group Marmara S.A.S. – με την οικογένεια Κεφαλογιάννη

Σημειώνεται ότι το 2011 σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «Ακτή Ζευς», της οικογένειας Κεφαλογιάννη, που διαθέτει κι άλλα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο, αλλά κι εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή τόνιζε: «η μισθώτρια εταιρεία έχει υποχρέωση να προβεί στην άμεση λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, άλλως να καταγγείλει ως έχει δικαίωμα την μισθωτική σύμβαση αφού προηγουμένως αποκαταστήσει και ετοιμάσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα σε όποια κατάσταση το παρέλαβε και εκπληρώσει όλες τις απορρέουσες υποχρεώσεις από τις συμβάσεις και το νόμο προκειμένου η διοίκηση της «Ακτή Ζευς»να φροντίσει την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου κατά την τουριστική περίοδο 2012 καθόσον η μη λειτουργία του επί τριετία επιφέρει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες στην τουριστική αγορά».
Η διαμάχη αυτή οδήγησε το ξενοδοχείο σε κλείσιμο για 8 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο άγνωστοι λεηλάτησαν το χώρο, που μάλιστα είχε υποστεί ανακαινίσεις τη δεκαετία του 2000. Συνακόλουθα ένα από τα πλέον όμορφα σημεία σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

akti zeus550

Από το λάδι στον τουρισμό

H Civitel Hotels & Resorts, διαθέτει τέσσερα καταλύματα –δύο στην Αθήνα ένα στα Χανιά, αλλά και το Creta Beach στην ίδια περιοχή με το Ακτή Ζευς, μαζί με την οικογένεια Φωκά. Με την επένδυση στο Ακτή Ζευς, που θα απαιτήσει σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, πάνω από 10 εκατομ. ευρώ η εταιρία αποκτά μια ισχυρή παρουσία στο Ηράκλειο, το οποίο λόγω και της ανάπτυξης του homeporting στην κρουαζιέρα αναμένεται να έχει σημαντική δυναμική στον κλάδο της πολυτελούς ξενοδοχείας.
Ο Γιώργος Θεοδωράκης, ψυχή εταιρίας, γόνος παλιάς οικογένειας των Χανίων, με παραδοσιακή ενασχόληση στον κλάδο μεταποίησης του «πράσινου χρυσού της Κρήτης», του λαδιού δηλαδή, κατά πολλούς, συντηρεί τη μεγάλη παράδοση των πρωτοπόρων κρητικών επιχειρηματιών του χώρου, όπως του Γιώργου Μαμιδάκη, που με καινοτόμες προσπάθειες αναβάθμισαν το τουριστικό προϊόν του νησιού, χαίροντας βαθιάς εκτίμησης από εργαζόμενους κι ανταγωνιστές.

Erbil Sheraton500

Η Civitel στο Β. Ιράκ!

Τα σχέδια όμως της Civitel δε σταματάνε εκεί, καθώς το Δεκέμβριο ανοίγει τις πύλες του το ξενοδοχείο της εταιρίας στην πόλη Ερμπίλ στην προσωρινή πρωτεύουσα του Νότιου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, Για το 2014 το Ερμπίλ έχει κηρυχθεί τουριστική πρωτεύουσα του κόσμου, της Μ. Ανατολής. Λόγω και του σχεδιασμού για πίστα F1, των σημαντικών μνημείων, αλλά και του πακτωλού χρημάτων που φέρνει ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, όλες οι γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων είναι εκεί και ετοιμάζουν τις πολυτελείς, εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής μονάδες δημιουργώντας ένα νέο προορισμό!

 

Γ. Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.