ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: Εκτιμήσεις για 18 εκατομ. τουρίστες και 13 δισεκ. έσοδα το 2014

12:58 - 05 Νοε 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΕΤΕ: Εκτιμήσεις για 18 εκατομ. τουρίστες και 13 δισεκ. έσοδα το 2014
«Αυξημένες κατά 10% εμφανίζονται οι προκρατήσεις προς την χώρα μας από την Βρετανική αγορά για το 2014 σε σχέση με το 2013", σύμφωνα με όσα δήλωσε με αφορμή την έκθεση τουρισμού WorldTravel Market στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο κ. Ανδρεάδης επικαλέστηκε ένα πρώτο δείγμα 200.000 προκρατήσεων που αποτελούν περίπου το 10% του αναμενόμενου συνόλου επισκεπτών από την χώρα αυτή.
Σε σχέση μάλιστα με τους κύριους ανταγωνιστές της χώρας, την Ισπανία και την Τουρκία, όπου οι προκρατήσεις είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, η εκτίμηση του ΣΕΤΕ είναι ότι η Ελλάδα κερδίζει μερίδιο αγοράς.
Αντίθετα  η Αίγυπτος, που λόγω κρίσης εδώ και δύο χρόνια «αιμοδοτεί» άθελά της τον Ελληνικό τουρισμό παρουσιάζει σοβαρή υποχώρηση, δημιουργώντας προσδοκίες για το 2014. 
 

Ανάχωμα στην επέλεαση ... των Ρώσων η Βρετανία

 
Το ζήτημα είναι, όμως, πώς ο Ελληνικός Τουρισμός θα καταφέρει να αποκτήσει το δικό του «πελατολόγιο» υψηλής στάθμης και να μην εξαρτάται από τις πολιτικές συγκυρίες σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, ή τις διαθέσεις των μεγάλων tour operators της Ρωσίας, που κύρια τροφοδοτούν, με χαμηλής εισοδηματικής στάθμης, ακόμα και 5στερα ξενοδοχεία, δημιουργώντας εικόνα εκφυλισμού στη  ξενοδοχεία πολυτελείας της χώρας.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Βρετανική αγορά, που παραδοσιακά στηρίζει τη χώρα, μπορεί να παίξει ένα ρόλο ισοστάθμισης μιας ενδεχόμενης "τουριστικής μονοκαλλιέργειας" ρωσικής προέλευσης.
 
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΤΕ χαρακτηρίζει ως θετική την ένδειξη είναι ότι έχουν προγραμματισθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιπλέον 1.000.000 νέες αεροπορικές θέσεις προς την χώρα μας. «Εάν η πορεία της Βρετανικής αγοράς εμφανισθεί και στις άλλες χώρες, όπου ακόμη δεν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι προκρατήσεις, προδιαγράφεται ως εφικτή η επίτευξη του στόχου για το 2014 των 18 εκατ. αφίξεων και των 13 δισ. Ευρώ σε άμεσα έσοδα, μαζί με την κρουαζιέρα.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χώρα να συνεχίσει να εκπέμπει εικόνα σταθερότητας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στην υλοποίηση των βασικών της στόχων, πράγμα για το οποίο είμαστε όλοι υπεύθυνοι» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.