ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τουρισμός… εκπαιδεύεται, "αλά Γερμανικά"

01:01 - 12 Δεκ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο Τουρισμός… εκπαιδεύεται, "αλά Γερμανικά"
Σε μια εποχή κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα, κάθε επένδυση στην εκπαίδευση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τονώνει την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των επαγγελμάτων τεχνικής κατάρτισης. Στην κατεύθυνση αυτή, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εγκαινιάζει, σήμερα Πέμπτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την έναρξη της Σχολής Διττής Εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, "το Επιμελητήριο στηρίζει την εκπαίδευση θέτοντας τις βάσεις μιας πρότυπης πειραματικής Σχολής, που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με Έλληνες και Γερμανούς εταίρους, με βάση το Γερμανικό μοντέλο".

 

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η επαγγελματική κατάρτιση αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο στο τομέα της εκπαίδευσης, καθώς τη συνδέει άμεσα με την αγορά εργασίας.

 

Η Σχολή Διττής Εκπαίδευσης υποστηρίζεται από Γερμανούς εταίρους, όπως η TUI Deutschland, το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρούκ, η DEKRA Akademie, αλλά και σημαντικούς Έλληνες εταίρους, όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ, αλλά και από τα συναρμόδια Ελληνικά και Γερμανικά Υπουργεία.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Τ. Ράχελ, η Υπουργός Τουρισμού, Ό. Κεφαλογιάννη, ο Επικεφαλής της Διεθνούς Ανάπτυξης για την Dekra Akademie, Ντ. Μέτζγκερ, και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ θα παραστούν η Ακόλουθος Οικονομικών Υποθέσεων της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

 

Στην Αθήνα, η Σχολή λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στον Άλιμο με δύο τμήματα για τις ειδικότητες των μαγείρων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου προσφέρονται συνολικά 60 θέσεις και στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, για επισιτιστές όπου προσφέρονται 30 θέσεις.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρουν εργασία αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις: Airotel, Aldemar Hotels, Atlantica Hotels & Resorts, Grecotel SA, G, Kipriotis & Sons Lt., Robinson Hellas, Sunshine Village, Elounda Bay Palace και Elounda Blue.

 

Βάσει του ωρολογίου προγράμματος, που έχει διάρκεια τρία έτη, το χειμώνα θα πραγματοποιείται η θεωρητική Εκπαίδευση και το καλοκαίρι η πρακτική, ενώ οι σπουδαστές θα αμείβονται με το 75% του βασικού μισθού.

tourism111213

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 11 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.