ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού και το 2014 από τουριστικούς φορείς

13:26 - 02 Ιαν 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με αισιοδοξία και έτοιμη για ένα ακόμη άλμα υποδέχτηκε η τουριστική βιομηχανία της χώρας την έλευση του 2014, που σύμφωνα άλλωστε και με τις πρόσφατες εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου θα είναι μια ακόμα χρονιά ρεκόρ αφίξεων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έχει θέσει επίσημα πλέον ως στόχο του για το 2014, τις 18 εκατ. διεθνείς αφίξεις και τα 13 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε πρόσφατο ταξίδι της το Λονδίνο, με αφορμή διεθνή τουριστική έκθεση είχε επισημάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα μηνύματα για το 2014 έκαναν λόγο για μια αύξηση 10%.
Προς την κατεύθυνση αυτή το ΥΠΟΤ τη νέα χρονιά θα υλοποιήσει δράσεις που προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό που δεν είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και λίγο πιο πριν και λίγο πιο μετά.


«Αυτό όμως που έχει επίσης σημασία να δείξουμε είναι ότι η Ελλάδα έχει και άλλα πράγματα να προσφέρει εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα» σημειώνει χαρακτηριστικά η υπουργός.
Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού πράγματι υπογράμμισε ότι και τη νέα χρονιά τα τουριστικά μεγέθη θα είναι ανοδικά, στάθηκε στην υπέρμετρη, όπως είπε, φορολόγηση που έχουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες.
Μπορεί, όπως είπε ένα τετράστερο ξενοδοχείο 1000 κλινών το 2014 να είναι πλήρες, απόρροια των πολύ χαμηλών τιμών προσφοράς των δωματίων και την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα χαράτσια και άλλες φορολογικές του υποχρεώσεις.
Ο κ. Γαλιατσάτος και επ'ευκαιρία την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στον κλάδο της ξενοδοχίας, επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στηρίζει την ελληνική οικονομία και δίνει το μήνυμα ότι γυρίζει αντίστροφα το κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.