ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Εισιτήρια από 12 ευρώ- Πως αντιδρά η Aegean

14:26 - 14 Ιαν 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργεί Ryanair η οποία διαθέτει εισιτήρια εσωτερικού από 12 ευρώ.

Η Ryanair, στο πλαίσιο της επένδυσης ύψους 280 εκ.$ στην Ελλάδα, θα  ανοίξει τον Απρίλιο την 3η ελληνική βάση, (64 συνολικά) στην Αθήνα, με 2 αεροπλάνα και 6 νέους προορισμούς προς: Χανιά, Λονδίνο (Στανστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη, η οποία θα εξυπηρετεί 1,2 εκ. επιβάτες ετησίως. Εξάλλου σύμφωνα με την εταιρια, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας με πάνω απο 150 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Η Ryanair στο πλαισιο αυτό προσφέρει θέσεις σε έκπτωση, με τιμές απο 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι 6 νέοι προορισμοί θα ισχύσουν απο τον Απρίλιο ενω οι κρατήσεις ξεκινούν απο αύριο στην

στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ryanair, David O’Brien τόνισε μεταξύ άλλων:

“Οι 6 νέες διαδρομές μας με βάση την Αθήνα, θα επιτρέψουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν απο τα υψηλά κόμμιστρα των Aegean/Ολυμπιακής και αντ'αυτού να απολαύσουν τα πραγματικά χαμηλά κόμμιστρα την υποδειγματική συνέπεια και εξυπηρέτηση πελατών της Ryanair.

Για να γιορτάσει τη νεα της βάση στην Αθήνα και τις 6 νέες διαδρομές, η Ryanair, ξεκινάει εκπτώσεις σε θέσεις με τιμές που ξεκινάνε απο 12 ευρώ, για ταξίδια στην Ευρώπη και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Επειδή οι θέσεις είναι σε τρελά χαμηλές τιμές και θα τις “αρπάξουν” γρήγορα, παροτρύνουμε τους επιβάτες να τις κλείσουν άμεσα στην ιστοσελίδα".

Ryanair: Δρομολόγια εσωτερικού από 12 ευρώ!

Βάση στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου η Ryanair γιόρταζει τη νέα βάση στη Θεσσαλονίκη με την έκδοση 100,000 θέσεων σε έκπτωση, με τιμες που ξεκινούν απο 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρ-Μαρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Πεμπτης (16 Ιαν).  Οι νέοι προορισμοί της Ryanair θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα απο αύριο.

Η Ryanair θα επεκταθεί στην Θεσσαλονίκη ως ακολούθως:

• 1 Αεροπλάνο με βάση την Θεσσαλονίκη
• 3 νέες διαδρομές: Αθήνα, Πιζα και Βαρσοβία (16 στο σύνολο)
• 212 πτήσεις ανα εβδομάδα
•1.6εκ. Επιβατες ετησίως
• 1,600 Θέσεις εργασίας τοπικά.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της ανάπτυξης δρομολογλιων της Ryanair, Kate Sherry είπε μεταξύ άλλων:

“Οι επισκέπτες της Ελλάδας μπορούν τώρα να νικήσουν την ύφεση και να ξεφύγουν απο τα υψηλά κόμμιστρα και την υπερχρέωση των καυσίμων με το να στραφούν στα χαμηλά κόμμιστρα της Ryanair και στην εγγυησή μας οτι δεν θα υπάρξουν υπερχρεώσεις καυσίμων μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των 16 Ευρωπαικών προορισμών συμπεριλαμβανομένων μεταξύ των αλλων και  των Βρυξελλών, του Λονδίνου και του Μιλάνου".

aegean140114

Η αντίδραση της ΑEGEAN

"Η ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η AEGEAN", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Προσθέτει, ότι αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των 2 ελληνικών αερομεταφορέων, της AEGEAN με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά. "Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, διαθέτουμε πλέον και τα ποσοτικά εχέγγυα για να ανταγωνιστούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω", αναφέρει.

 

Επίσης, η AEGEAN, σημειώνει ότι είναιπολύ θετικό το γεγονός ότι "η σταθεροποίηση της χώρας μας και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την καθιστούν πλέον πιο ελκυστική για επιπλέον δραστηριοποίηση ξένων αερομεταφορέων", σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει επενδύσει πολύ πριν και συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια, με 8 βάσεις στο κέντρο και την Περιφέρεια της χώρας και έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολύ δύσκολες εποχές στην στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού.

 

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, "τόσο πριν όσο και μετά τη συνένωση με την Olympic Air, η AEGEAN έχει προσφέρει νέες πολιτικές χαμηλότερων ναύλων, όπως τις GoLight και Flex, που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013. Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτίωσαν σημαντικά το κόστος εισιτηρίου για τον Έλληνα καταναλωτή, τόσο στα κύρια δρομολόγια εσωτερικού, όσο και στις μικρές άγονες γραμμές. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό, η σωρευτική κίνηση των 2 εταιρειών στο εσωτερικό παρουσίασε σημαντική αύξηση 15% το δίμηνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς ύφεσης και μείωσης".

 

"Οι καταναλωτές το ξέρουν και το νιώθουν ήδη. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα νέα δρομολόγια που έχουμε ανακοινώσει, έχοντας συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις φέρνοντας νέα οφέλη τόσο στους επιβάτες μας, όσο και στην οργάνωση και το προϊόν της εταιρείας μας", καταλήσει η ανακοίνωση της Aegean.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 14 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.