ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού: Καλωσορίζει τη Ryanair κι ελπίζει … σε πολιτική ηρεμία

23:58 - 14 Ιαν 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού: Καλωσορίζει τη Ryanair κι ελπίζει … σε πολιτική ηρεμία
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς παράγοντες της εκτιμούν ότι θα τονώσει τον τουρισμό city break στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από μια εξαετή καθοδική πορεία για τον προορισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας- Αττικής που η καταγεγραμμένη πτώση σε όλους τους δείκτες έφτασε έως και (-) 40%, καταγράφεται μια αναστροφή τάσης, που τεκμηριώνεται κυρίως στην αυξητική τάση των πτήσεων και της ζήτησης προς Αθήνα.

 

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της τουριστικής ζήτησης, που ως γνωστόν μπορεί να αποτελέσει «τονωτική ένεση» όχι μόνο για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και για το εμπόριο, την εστίαση και τις λοιπές δραστηριότητες στην πόλη, η ΕΞΑΑΑ θεωρεί την πολιτική σταθερότητα.

 

«Είναι απόλυτα εμφανής, τόσο η συμβολή της ηρεμίας των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα -που επέδρασε στην αλλαγή του κλίματος- όσο και η μεγάλη δυναμική του προορισμού, ο οποίος σε πείσμα κάθε αρνητικής συγκυρίας εξακολουθεί να προσελκύει ως «πολλά υποσχόμενος» τονίζει η Ένωση.

Ryan-Ai140114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.