ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ελληνικό Πρωινό": 252 ξενοδοχεία… στρώνουν τραπέζι με χαρούπι, νούμπουλο και σουτζούκ λουκούμ

21:13 - 17 Φεβ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Ελληνικό Πρωινό": 252 ξενοδοχεία… στρώνουν τραπέζι με χαρούπι, νούμπουλο και σουτζούκ λουκούμ
Σε 252 ξενοδοχεία αναμένεται τη νέα σεζόν να προσφέρουν «Ελληνικό Πρωινό» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΞΕΕ, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την πρωτοβουλία ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και των προϊόντων της ελληνικής γης στον κλάδο της τουριστικής εστίασης. Μάλιστα όπως τονίζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας 450 ξενοδοχεία αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2014, ενώ σε ορίζοντα τριετίας υπάρχει η πρόβλεψη να προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» σε όλη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τέσσερις τιμώμενες περιοχές φιλοξενήθηκαν στο χώρο του «Ελληνικού Πρωινού», στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. στην 9η HORECA, που ολοκληρώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την Κρήτη, όπου 43 ξενοδοχεία είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, η Κέρκυρα, η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και η Δυτική Μακεδονία. Οι «περιοχές» παρουσίασαν, προϊόντα τοπικών παραγωγών που περιλαμβάνονται στο πρωινό της περιοχής, καθώς και εδέσματα που προσφέρονται στο πρωινό του κάθε προορισμού και που παρασκεύασαν αρχιμάγειρες των ξενοδοχείων.

elliniko-proin170214

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα πρωινά παρουσιάστηκαν και στις 4 ξεχωριστές εκδηλώσεις προβολής των πρωινών κάθε περιοχής, που πραγματοποιήθηκαν στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου του «Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ελληνικού Πρωινού». Υπογραμμίζεται ότι τα περίπτερα των τεσσάρων περιοχών προσέλκυσαν μεγάλο πλήθος επισκεπτών, που δοκίμασαν τα προϊόντα των παραγωγών και τις δημιουργίες των αρχιμαγείρων.

 

Τις εντυπώσεις του κοινού έκλεψαν η συκομαίδα, το κουμ κουάτ και το νούμπουλο από την Κέρκυρα, το απάκι, τα γαλακτοκομικά, το χαρούπι, τα καλτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα ροφήματα από κρόκο Κοζάνης, και το μέλι της Δυτικής Μακεδονίας, τα αλλαντικά από τη Δράμα, το σουτζούκ λουκούμ, οι κουραμπιέδες Καρβάλης και ο τραχανάς σε πολλές εκδοχές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

elliniko-proi170214

Το περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δοκιμάζοντας τις μοναδικές γεύσεις που προετοίμασαν οι αρχιμάγειρες των τεσσάρων περιοχών, καθώς και η Ανιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περίπτερα των τεσσάρων περιοχών τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων. Όπως διεφάνη οι παραγωγοί των περιοχών που υποστήριξαν τα περίπτερα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού και των ξενοδόχων.

 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα πρώτα 8 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της 8ης HORECA στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Πρόκειται για τη Μεσσηνία από την Πελοπόννησο, ο Βόλος-Πήλιο από τη Θεσσαλία, η Χαλκιδική από τη Μακεδονία, η Λέσβος από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Σαντορίνη και η Νάξος από τις Κυκλάδες και η Ρόδος με την Κω από τα Δωδεκάνησα.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 04:25 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.