ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλογιάννη: City break και ιατρικός τουρισμός το κλειδί για το περαιτέρω άνοιγμα της Σκανδιναβικής αγοράς

12:43 - 14 Μαρ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και ταξιδιωτικών προορισμών που θα συμβάλλουν στον επιδιωκόμενο από την Ελλάδα στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου συζήτησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τη διοίκηση των κορυφαίων tour operators των Σκανδιναβικών χωρών APOLLO , STARTOURS, VING & LILLEPUT στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Όσλο.
Αντικείμενο της συζήτησης που είχε μαζί τους ήταν το πώς αυτοί μπορούν να εμπλουτίσουν τα τουριστικά πακέτα που προσφέρουν ώστε να ενισχύσουν την τουριστική ροή από την Νορβηγία αλλά και γενικότερα από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς την Ελλάδα.
Επίσης, εξετάστηκε και η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα προγράμματα των Τ.Ος από Σκανδιναβία νέων ελληνικών προορισμών όπου αναπτύσσονται ειδικές μορφές τουρισμού όπως City breaks, Αγροτουρισμός και άλλες ειδικές τουριστικές θεματικές προσεγγίσεις όπου η Ελλάδα και διαθέτει τις δυνατότητες και αναπτύσσει με γρήγορους ρυθμούς. Ακόμα δόθηκε βαρύτητα και στις ιδιαίτερα δημοφιλείς στις Σκανδιναβικές Χώρες και τη Νορβηγία ειδικότερα, μορφές ειδικού τουρισμού όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός όπου η Ελλάδα έχει δημιουργήσει υποδομές και βάσεις για να αναπτυχθούν. Οι συναντήσεις και από τις δύο πλευρές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και κοινής στόχευσης.
Επισημαίνεται ότι η  τουριστική περίοδος του 2014 αναμένεται ιδιαίτερα καλή για τους ελληνικούς προορισμούς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κυρία Κεφαλογιάννη από τους Τ.Ος.
Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Νορβηγία παραχώρησε συνεντεύξεις σε μια από τις μεγάλη κυκλοφορίας εφημερίδα της Νορβηγίας την VG καθώς επίσης και σε δύο κλαδικά περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στη Σουηδική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία από τους tour operators, το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 672.000 Σουηδοί, με ποσοστό αύξησης 9%. Επίσης, αύξηση της τάξης του 10-11% κατά μέσο όρο θα καταγράψει φέτος ο αριθμός των τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς των χωρών της περιοχής.
 
Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.