ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΞΕΕ: "Αγώνας δρόμου" για να καλυφθεί μέσω... Γερμανίας το χαμένος έδαφος από την ανατολική Ευρώπη

09:32 - 29 Μαρ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΞΕΕ: "Αγώνας δρόμου" για να καλυφθεί μέσω... Γερμανίας το χαμένος έδαφος από την ανατολική Ευρώπη
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως του αθλητικού, του θρησκευτικού και του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Τσακίρης με τον Γιούργκεν Κλίμκε, Γερμανό Βουλευτή, μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag).

Η συνάντηση εντάσσεται στην στρατηγική ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την μεγαλύτερη και πλέον παραδοσιακή αγορά του Ελληνικού τουρισμού, τη Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα για την Ελλάδα στα Γερμανικά ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα, λόγω και των καλών τιμών που βρίσκουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, να υπάρχει προσδοκία για χρονιά ρεκόρ στον εισερχόμενο τουρισμό από την ισχυρίτερη χώρα της Ευρωζώνης. Μάλιστα η αύξηση αυτή αναμένεται να καλύψει τη ζημιά από τη μείωση των αφίξεων από την Ουκρανία και την
Τουρκία, αλλά και τη στασιμότητα που καταγράφει η Ρωσική αγορά.

germanoi280314

Στο πλαίσιο αυτό στην ατζέντα της συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία του Ξ.Ε.Ε. κυριάρχησαν ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό και την ανάγκη έτι περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Γερμανός Βουλευτής πρότεινε να συνδράμει από τη θέση του για την προσέλκυση τουριστών Τρίτης Ηλικίας στη χώρα μας.

 

Ακολούθως, ζητήθηκε από τον κ. Τσακίρη η μεταφορά τεχνογνωσίας για θέματα εκπαίδευσης, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για το marketing και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Επισημαίνεται τέλος ότι ο κ. Κλίμκε αποτελεί επίσης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της γερμανικής Βουλής.

germano280314

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 28 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.