ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένες οι τιμές των ξενοδοχείων για Πασχαλινούς προορισμούς

12:03 - 04 Απρ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αυξημένες οι τιμές των ξενοδοχείων για Πασχαλινούς προορισμούς
Σύμφωνα με το trivago.gr, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία έχει πάρει την ανιούσα ενόψει Πάσχα. - Στους δημοφιλέστερους προορισμούς η Κρήτη με αυξήσεις στις τιμές μέχρι και 71%! - Αυξηση τιμών και για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα προκειμένου να εξετάσει τις τιμές στα ξενοδοχεία, σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμόυς, με αφορμή τον ερχομό των διακοπών του Πάσχα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης, σχεδόν σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς εμφανίζεται ιδιαιτέρως αυξημένη συγκριτικά όχι απλά με πέρυσι, αλλά και με τον προηγούμενο μήνα.

 

Στο νούμερο 1 της κατάταξης με τους ακριβότερους προορισμούς βρίσκεται φέτος ο Αγιος Νικόλαος της Κρήτης, όπου οι τιμές σε σχέση με τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 71% και με μικρή διαφορά, ακουλουθεί η Ελούντα, με ποσοστό αύξησης 68%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η διανύκτερευση στο κατ' εξοχήν "Νησί του Πάσχα", την Κέρκυρα, αυξήθηκε μόνο κτά 2%.

Μειωμένες τιμές κατά 38% τοις εκατό, ήτοι 48 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 78 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζει μόνο η Πάργα.

 

Καλοκαιράκι με αυξήσεις

Αυξημένες παρουσιάζονται οι τιμές στα ξενοδοχεία και αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πάλι ο Αγιος Νικόλαος κατέχει τα πρωτεία, με αυξήσεις της τάξης του 31%, ενώ η Ελούντα αυτή τη φορά κυμαίνεται στο 5%, με μέση τιμή διανυκτέρευσης από 155 στα 166 ευρώ. Η υπόλοιπη Κρήτη,ωστόσο, παρουσιάζει πτωτική τάση στις τιμές, όπως για παράδειγμα τα Χανιά, με 61 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 64 ευρώ και το Ηράκλειο με 73 ευρώ από 79 τον περασμένο μήνα. 

 

 

 



 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 04 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.