ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγώνας δρόμου για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο του πρώην υπουργείου Παιδείας

00:00 - 07 Απρ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου επί της οδού Μητροπόλεως που στέγαζε τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ξενοδοχειακή εταιρία για την μετατροπή του σε μονάδα.
 Σύμφωνα μάλιστα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθεί ο πλειοδότης, καθώς και η Εκκλησία επιδιώκει άμεσα να προχωρήσει σε αξιοποίηση των ακινήτων που έχει. Πάντως η σχετική διαγωνιστική διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφερομένων επενδυτών εκκρεμεί εδώ και χρόνια, έχοντας πραγματοποιηθεί επανειλημμένα διαγωνισμός χωρίς αποτέλεσμα. (Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός προσέλκυσε 5 ενδιαφερόμενους, αλλά κρίθηκε άγονος), ενώ σε δεύτερη φάση είχαν καταθέσει πρόταση 3 υποψήφιοι επενδυτές: Ο Όμιλος Ηλέκτρα, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη και μία τεχνική εταιρεία. Πληροφορίες, σήμερα, αναφέρουν ότι ο όμιλος Ηλέκτρα βρίσκεται κοντά στο να πάρει το ακίνητο, ώστε να διαμορφώσει σε μια πολύ κοντινή απόσταση ένα δίκτυο πολυτελών καταλυμάτων (Electra, Electra Palace). Ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς το πρόσφατο παρελθόν της όλης υπόθεσης έχει δώσει σχετικά διδάγματα.
Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα αποτελέσει άλλο ένα καλό σημάδι για τον τουρισμό της Αθήνας και την απασχόληση στον κλάδο, στην πολύπαθη ειδικά περιοχή του κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση στο συγκεκριμένο ακίνητο μπορεί να ανέλθει στα 20 εκατομμύρια ευρώ και να δημιουργήσει  πάνω από 120 θέσεις εργασίας.
Γ.Α.
Τελευταία τροποποίηση στις 01:30 - 07 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.