ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: Περιμένουμε 19 εκατ. τουρίστες!

14:11 - 28 Μαϊ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΕΤΕ: Περιμένουμε 19 εκατ. τουρίστες!
Σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου για 18,5 εκατομμύρια επισκέπτες προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναλύοντας τα νέα δεδομένα για τις αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα.

Βασει των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014, εκτιμά ότι αντί του αρχικού στόχου των 18,5 εκ. διεθνών αφίξεων τελικά θα έρθουν 19 εκ. τουρίστες.

Τα συμπέρασμα προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.

Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσουν διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα παραπάνω συμπεράσματα, αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές - 49% τσάρτερ).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.  

sete

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 28 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.