ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρίστες από Βραζιλία & Κίνα και πάταξη μαύρης εργασίας στο… μενού του Ελληνικού Τουρισμού

00:01 - 26 Ιουν 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρίστες από Βραζιλία & Κίνα και πάταξη μαύρης εργασίας στο… μενού του Ελληνικού Τουρισμού
Αφίξεις που θα αγγίξουν τα 20 εκατομμύρια τουρίστες- και τα 22 εκατομμύρια αν συνυπολογιστούν και οι αφίξεις από κρουαζιέρες- αναμένονται φέτος, διαμορφώνοντας μια καλή χρονιά για τον τουρισμό σύμφωνα με την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού, σε ειδική παρουσίαση  του νέου στρατηγικού σχεδίου, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου της "μαύρης εργασίας", στη "βαριά βιομηχανία" της χώρας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

Υπογράμμισε, δε, ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο βαθμό ικανοποίησης για τη χώρα, και γι' αυτό το σχέδιο είναι προσαρμοσμένο στις συνήθειες των τουριστών, στα κριτήρια επιλογής προορισμού, στον τρόπο που αναζητούν πληροφόρηση οι επισκέπτες, καθώς και στα κανάλια μέσα από τα οποία αγοράζουν υπηρεσίες και οργανώνουν το ταξίδι.

atourismosolg250614

Επίσης, επισήμανε την αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίστηκαν με τις μεγάλες τουριστικές αγορές, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τους εργαζόμενους.

 

Σημείωσε, ωστόσο, τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους επισκέπτες της, καλώντας τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τις νέες τοπικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ιδίως στα ζητήματα της καθαριότητας, της ευταξίας και της πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας.

 

Παρουσιάζοντας τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Π. Λειβαδάς, είπε ότι υλοποιείται με διαθέσιμο προϋπολογισμό 55% χαμηλότερο από τον αντίστοιχο του 2010, σημειώνοντας ότι "το Trip Advisor και το Expedia, είναι σημαντικοί σύμμαχοι στην προσπάθεια μας να έχουμε σταθερή και σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο".

 

Επίσης ανέφερε ότι "η επικοινωνία μας εξελίσσεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ καθώς και στις νέες αγορές που στοχεύουμε", δηλαδή τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βραζιλία, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό ρόλο που διαδραματίζει σε αυτή την κατεύθυνση η διαδικτυακή πύλη του EOT visitgreece.gr, η οποία προσελκύει 8,5 εκατ. χρήστες από όλο τον κόσμο!

atourismosol250614

Ο κ. Λειβαδάς παρουσίασε, ακόμη, στις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ο ΕΟΤ και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τις νέες αγορές, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, παράλληλα με τις δράσεις στις παραδοσιακές αγορές, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη απευθείας σύνδεση Αθήνας - Σαγκάης αλλά και τις συζητήσεις για αντίστοιχη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με το Πεκίνο, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη είναι στον "αέρα" η κινεζική έκδοση του website του ΕΟΤ.

 

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, σημείωσε την αύξηση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα από 214.000 περίπου το 2013 σε 220.000 το 2014, ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται να ιδρυθεί νέο γραφείο ΕΟΤ στη Βραζιλία, στο Σάο Πάολο. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό, με αφορμή τα 100 χρόνια από το 1914, οπότε, ο Ελευθέριος Βενιζέλος προέβη στην πρώτη οργανωμένη ενέργεια της χώρας στον τουρισμό.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 26 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.