ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Σουηδία ταξιδεύει η καμπάνια "Your Second Home in Greece"

10:28 - 27 Ιουν 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στη Σουηδία ταξιδεύει η καμπάνια "Your Second Home in Greece"
Η ελληνική τουριστική κατοικία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης GREKLANDPANORAMA στην Στοκχόλμη, σε ειδικό Pavilion που διοργανώνει η NorthEvents για εταιρίες και συμβούλους τουριστικών ακινήτων με τίτλο “YourSecondHomeinGreece”.

Η έκθεση, που διοργανώνεται τον Φεβρουάριο 2015 και παρουσιάζει κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 10.000 Σουηδούς επισκέπτες.
Οι δημοφιλέστερες αγορές που προσελκύουν Σουηδούς αγοραστές εξοχικών κατοικιών παραδοσιακά είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Γαλλία και πρόσφατα η Πορτογαλία –η οποία έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα σημαντικές πρωτοβουλίες ειδικά για τους συνταξιούχους και όσους θέλουν να μετοικήσουν μόνιμα στην χώρα, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα.


Η ευρωπαϊκή αυτή κατάταξη παρουσιάζει μία αντιστοιχία με τον αριθμό Σουηδών τουριστών που προσελκύουν οι παραπάνω χώρες: Ισπανία 650.000, Τουρκία 360.000, Γαλλία 297.000 και Ιταλία 278.000.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ενώ η Ελλάδα δέχεται άνω των 500.000 τουριστών κάθε έτος και είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Σουηδούς, - δηλαδή υπάρχει η «ζήτηση» – δεν υπάρχει η αντίστοιχη «προσφορά» από ελληνικής αγοράς. Παρουσιάζεται λοιπόν μία σημαντική ευκαιρία αναβίωσης της ελληνικής αγοράς, σε ένα κοινό το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες δεν περιλαμβάνει μόνον συνταξιούχους και υψηλού εισοδήματος πολίτες, αλλά και νεότερες οικογένειες και ηλικιακές ομάδες που αναζητούν ήλιο, θάλασσα και κοντινούς προορισμούς εντός Ευρώπης. Με την αύξηση συνδέσεων και πτήσεων από touroperators, αεροπορικές εταιρίες και charters, η Ελλάδα από φέτος έρχεται πιο κοντά στο Σουηδό παραθεριστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.