ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλογιάννη: "Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία"

17:09 - 18 Ιουλ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κεφαλογιάννη: "Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία"
"Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία και έχουμε κάνει τις κινήσεις εκείνες ώστε να θωρακίσουμε το τουριστικό ρεύμα από την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας", δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

"Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις βίζας είδαμε ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση από τη Ρωσία. Από εκεί και πέρα είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για ό,τι κινήσεις χρειάζεται να κάνουμε έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα έχουμε μια καλή παρουσία των Ρώσων στην Ελλάδα, μια αγορά που άλλωστε μας ενδιαφέρει πάρα πολύ", πρόσθεσε η υπουργός.

 

Τη φετινή τουριστική περίοδο τη χαρακτήρισε ως την "καλύτερη όλων των εποχών", σημείωσε ότι ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος, όμως υπογράμμισε ότι τώρα που η χώρα υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες είναι πολύ σημαντικό να τους υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

Στο σημείο αυτό κάλεσε τους δήμους της χώρας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους γιατί, όπως είπε, "τουρισμός χωρίς καθαριότητα, ευταξία και νοικοκυροσύνη δεν μπορεί να υπάρχει". "Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το υπουργείο και το κράτος. Πρέπει να γίνεται δουλειά και σε τοπικό επίπεδο. Αναφέρομαι στους δήμους και στις περιπτώσεις που έχουμε διαπιστώσεις σε όλη την Ελλάδα όπου εκεί που υπάρχει αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική αρχή δεν λαμβάνεται ιδιαίτερη φροντίδα για τους τουριστικούς προορισμούς. Χρειάζεται λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δουλειά" σχολίασε.

 

Αναφερόμενη στις Περιφέρειες τις κάλεσε να συντονίζονται με τις κεντρικές αποφάσεις της πολιτείας και του κράτους και ανέφερε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί "κατασπατάληση πόρων για μοναχικούς δρόμους". "Το μήνυμα είναι ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι συλλογική και περνά μέσα από τη συνεργασία, την ευαισθητοποίηση και τη συνειδητοποίηση της ευθύνης του καθενός από εμάς" πρόσθεσε.

 

atouristas180714 

Δηλώσεις για τον τουρίστα που τραυματίστηκε στην υπόθεση Μαζιώτη

 

Εν τω μεταξύ, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στον τουρίστα που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή που οδήγηση στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκη, εκτιμώτας ότι, παρά τα γεγονότα, πρέπει να είναι θετική η εικόνα που θα έχει από την Ελλάδα ο νεαρός τουρίστας.

 

"Εκτός από την πολιτική υπάρχουν και οι ανθρώπινες στιγμές. Αντιλαμβανόμαστε ότι ένας νέος άνθρωπος που βρέθηκε στη χώρα μας για διακοπές και έτυχε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βρεθεί στο νοσοκομείο, χρειάζεται σίγουρα τη στήριξή μας. Είμαστε κοντά του έτσι ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να του δώσουμε μια καλή εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας ακόμη και σε δυσκολίες" είπε, η υπουργός, μετά από τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

"Τον είδα στο νοσοκομείο, είμαστε σε επαφή μαζί του για να δούμε πώς θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμά του είτε στην Ελλάδα είτε να επιστρέψει στη χώρα του και να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα με έξοδα της ελληνικής πολιτείας. Πρέπει να είναι μόνο θετικό το μήνυμα που πρέπει να έχει από τη χώρα μας. Ήταν προφανώς σοκαρισμένος από το γεγονός. Δεν είναι κάτι που το περιμένει κανείς στις διακοπές του όμως είναι σημαντικό ότι υπήρξε πολύ καλή υποστήριξη από την πρώτη στιγμή και από πλευράς περίθαλψης και από πλευράς συντονισμού και της υπόλοιπης πολιτείας", επισήμανε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 18 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.