ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το...κυάλι ψάχνουν τους Έλληνες τουρίστες στα νησιά

09:48 - 30 Ιουλ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με το...κυάλι ψάχνουν τους Έλληνες τουρίστες στα νησιά
Χωρίς Έλληνες τουρίστες κινδυνεύουν να μείνουν προορισμοί όπως η Ρόδος και η Νάξος, παρά τις γενικότερες αυξημένες αφίξεις.

Αν και δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κεφαλονιά και η Κρήτη, έχουν ήδη πληρότητες που αγγίζουν το 100% με τις πιο απομακρυσμένες ή παραμεθόριες περιοχές να παρουσιάζουν επίσης μεγάλη αύξηση στις αφίξεις, σε ότι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό η κίνηση που παρατηρείται είναι ιδιαιτέρως χαλαρή. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στη Ρόδο συγκεκριμένα, μόνο τον Ιούνιο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο έφθασαν τις 350.000 παρουσιάζοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο οι Έλληνες αποτελούν μέχρι στιγμής μόνο το 5% των τουριστών φέτος ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα αποτελούσαν το 10%, σύμφωνα με τους ξενοδόχους του νησιού.

Παρόμοια εικόνα και στη Νάξο όπου παρουσιάζεται αύξηση 12% στις αφίξεις. Οι Έλληνες αποτελούσαν τον Ιούλιο μόνο το 20% των εκδρομέων ενώ πέρυσι έφθαναν το 30% για τον ίδιο μήνα.

Η μοναδική εξόρμηση πολλών μισθωτών, συνταξιούχων και κυρίως ανέργων αυτό το καλοκαίρι θα είναι όπως μας λένε στις παραλίες της Αττικής και ιδίως σε εκείνες με ελεύθερη είσοδο ώστε τα έξοδά τους να περιοριστούν στο ελάχιστο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.