ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει με τους Ρώσους τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα με το Labirint

12:18 - 03 Αυγ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τι θα γίνει με τους Ρώσους τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα με το Labirint
Περίπου 8.000 είναι οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και είχαν έρθει με το ρωσικό tour operator Labirint. "Συναγερμός" στο υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

O ΣΕΤΕ προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά.

Σύντομα, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής αυτών των τουριστών.

Αυτό που προέχει τώρα, προσθέτει, είναι "η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού".

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τονίζεται ότι "από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν με πολύ προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία και πως υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τις ρωσικές αρχές και τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

"Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της", σημειώνεται.

Το τουριστικό πρακτορείο Labirint είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας είναι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour.

Το χρέος της Ideal-Tour εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 03 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.