ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του τουρισμού στην Πάτμο

10:37 - 23 Αυγ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του τουρισμού στην Πάτμο
Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των υποδομών, την επίλυση βασικών προβλημάτων (λειψυδρία) και την τουριστική προβολή του νησιού, ανακοίνωσαν κατά την επίσκεψη τους στην Πάτμο η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Την Παρασκευή οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το νησί και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας
Η κυρία Κεφαλογιάννη είπε, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο προγραμματίζει στην Πάτμο «ταξίδια εξοικείωσης» για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες και τη διοργάνωση έκθεσης στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν από κοινού η Μονή Πάτμου και η Unesco.
Αναφερόμενη στον θαλάσσιο τουρισμό, η έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών (όπως μαρίνες με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου) προκειμένου να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα. Σε αυτό πλαίσιο η υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη της Πάτμου στο πιλοτικό πρόγραμμα για την έκδοση visa.
Παράλληλα επισήμανε πώς με το νέο τουριστικό νόμο θα χρειάζονται μόλις τέσσερα έγγραφα για να αποκτηθεί από τους ξενοδόχους σε διάστημα 50 ημερών το «Σήμα λειτουργίας».
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προωθεί λύσεις για δύο βασικά προβλήματα του νησιού, την ακτοπλοϊκή συγκοινωνίας και τη λειψυδρία.

Σύνδεση με Σάμο, Κω και Κάλυμνο

Σε ό,τι αφορά τη συγκοινωνία, ανακοίνωσε ότι βρίσκει ικανοποίηση το πάγιο αίτημα των πολιτών της Πάτμου για τη σύνδεση του νησιού με το Πυθαγόρειο της Σάμου και τα λιμάνια της Κω και της Καλύμνου, ώστε από το 2015 να υπάρχει συχνή σύνδεση με τα εγγύτερα αεροδρόμια στο νησί.

Όπως είπε, ο διαγωνισμός για την κάλυψη αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα γίνει στις 25 Αυγούστου.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Πάτμος έχει εφοδιαστεί με δύο μονάδες αφαλάτωσης, που έχουν μεταφερθεί στο νησί πριν περίπου ένα χρόνο και για τις οποίες έχει καταβληθεί ποσό 598.590€ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νέες μονάδες συνολικού κόστους 857.240€ αναμένεται να επιλύσουν το ζήτημα, όταν ολοκληρωθούν από το Δήμο Πάτμου τα έργα εγκατάστασης και λειτουργίας και τεθούν σε ισχύ.
Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιεί το υπουργείο Ναυτιλίας για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας ταχυδιυλιστηρίου με ποσό 60.000€ ετησίως, καθώς και άλλες δράσεις (προμήθεια αντλίας, επισκευή δεξαμενών), προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ποσότητες νερού, που μεταφέρονται με υδροφόρα πλοία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 23 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.