ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Τουρισμού- ΣΕΤΕ: Πρωτοβουλία για θωράκιση του ελληνικού τουρισμού από τα… ρωσικά κανόνια

00:01 - 10 Σεπ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Υπ. Τουρισμού- ΣΕΤΕ: Πρωτοβουλία για θωράκιση του ελληνικού τουρισμού από τα… ρωσικά κανόνια
Το ντόμινο πτωχεύσεων από τα Ρωσικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού, παρότι αναμενόμενα, έχει οδηγήσει σε συναγερμό στο υπουργείο Τουρισμού και τους φορείς του κλάδου.

Έτσι μία ημέρα μετά την κατάρρευση του Solvex, έγινε γνωστό ότι ένα ακόμη τουριστικό γραφείο κατέρρευσε. Το συγκεκριμένο γραφείο είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν την τουριστική αγορά, ωστόσο τότε διαψεύστηκαν οι φήμες περί πτώχευσης της. Το μοιραίο, όμως, δεν αποφεύχθηκε κι έτσι έβαλε λάδι στη φωτιά της ανησυχίας για την εξέλιξη του τουρισμού από τη Ρωσία.

 

atourismos090914

 

Σε αντίδραση όλων αυτώνμ το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την δημιουργία ενός πλαισίου βέλτιστων πρακτικών (best practice) που θα βοηθήσουν τα ελληνικά ξενοδοχεία και πρακτορεία που συνεργάζονται με ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τέτοιου είδους αρνητικές εξελίξεις για τους καταναλωτές και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο πάντα της ελεύθερης αγοράς, ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές και οι ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και η τουριστική εικόνα της χώρας από "αστοχίες" τρίτων και από αρνητικές συγκυρίες.

 

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί το τι γίνεται στις άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης, που θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια τόσο στους επισκέπτες, όσο και στις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με tour operators.

 

atouri090914

 

Παράλληλα, έντονη ανησυχία έχει κυριεύσει ξενοδοχειακούς παράγοντες της εγχώριας τουριστικής αγοράς μετά και τα νέα "κανόνια" με δεδομένο ότι οι πληγές από τις προηγούμενες στάσεις πληρωμών των άλλων των άλλων γραφείων στης Ρωσίας και ειδικά του Labirint δεν έχουν κλείσει.

 

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τουλάχιστον 100 μικρές και μεσαίες μονάδες στην περιοχή ανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης μέχρι την Ανάληψη, έχουν ζήτημα από τα ... ρωσικά "κανόνια", σε σημείο που δυσκολεύεται η βιωσιμότητά τους. Μάλιστα αρμόδιες πηγές, εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το ενδεχόμενο τήρησης των υποσχέσεων του Ρώσου Πρωθυπουργού εφόσον κλιμακωθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία.

 

Σημειώνεται ότι τρεις μεγάλες κρατικές ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να στοχεύσουν τα νέα σχεδιαζόμενα αντίμετρα της ΕΕ στη Ρωσία στο φόντο της Ουκρανικής κρίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται σχετικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση της.

 

Γιώργος Αλεξάκης

 

atourismo090914

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.