ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάθεια - Μάνη: Ξενοδοχειακή επένδυση εγείρει αντιδράσεις

16:19 - 26 Σεπ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Βάθεια - Μάνη: Ξενοδοχειακή επένδυση εγείρει αντιδράσεις
Η Βάθεια "αλλάζει", και μάλλον δεν είναι για καλό, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι μιλώντας για αλλοίωση του μοναδικού τοπίου.

Η Βάθεια, η Ακρόπολη της Μάνης, μνημείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής, κηρυγμένο ήδη από τη δεκαετία του ’80 ως παραδοσιακός οικισμός, ιδιαίτερου φυσικού και αρχιτεκτονικού κάλους αλλάζει χρώμα και μορφή. Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, πολλών τετραγωνικών, πολλών αστέρων ενταγμένο στον αναπτυξιακό νόμο ανεγείρεται στην πλαγιά του λόφου στην είσοδο του χωριού. Κάτοικοι αναφέρουν ότι βασικά στοιχεία του οικιστικού περιβάλλοντος αλλοιώθηκαν. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι πεζούλες εξαφανίσθηκαν, οι Πύργοι κρύφθηκαν, το μοναδικό τοπίο αλλοιώνεται με ανεπανόρθωτο τρόπο.
Από την πλευρά τους οι επενδυτές προτάσσουν τις εγκρίσεις που το ΚΑΣ και τον επενδυτικό νόμο για να υποστηρίξουν ότι όλα είναι νόμιμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω και της μη ύπαρξης κτηματολογίου στην περιοχή με αφορμή την ανέγερση του Ξενοδοχείου έχει αναδειχθεί και το μείζον θέμα της έλλειψης μητρώου δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Μάλιστα σε εξέλιξη είναι και σχετικές δικαστικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι λόγω έλλειψης σαφούς επενδυτικού πλαισίου και το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον δεν μπορεί να προστατευθεί αλλά και να κλειδώσουν συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 26 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.