ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη – Σμύρνη με πλοίο;

14:59 - 12 Νοε 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θεσσαλονίκη – Σμύρνη με πλοίο;
Τα σχέδια για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη, παραμένουν ενεργά ο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας στο πλαίσιο της συνέντευξης για την Philoxenia.

Όπως σημείωσε έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Έλληνα επιχειρηματία, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ενεργοποιηθεί, γιατί διερευνάται η οικονομική βιωσιμότητά της γραμμής. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκη ή ακόμη και Σμύρνης-Πειραιά είναι ένα όνειρο δεκαετιών, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο η γραμμή μπορεί να είναι βιώσιμη καθώς θα πρέπει να «βγαίνουν» σωστά και τα δρομολόγια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη έχει φέρει στο προσκήνιο ιδέες για πύκνωση της επικοινωνίας των δύο πλευρών του Αιγαίου. Τα θέματα αυτά άλλωστε θα τεθούν επί τάπητος και στην επίσκεψη στις 5/12 στην Αθήνα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτγλου και του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου που θα ασχοληθεί, κυρίως, με θέματα χαμηλής πολιτικής.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.