ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρεάδης: Mαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται το 2015 για τον τουρισμό

20:11 - 05 Ιαν 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ανδρεάδης: Mαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται το 2015 για τον τουρισμό
Τις ανησυχίες και την αγωνία των επιχειρηματιών στον χώρο του τουρισμού για τις πολιτικές εξελίξεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης, στο ευχητήριο μήνυμά του.

«Αντί να γιορτάζουμε, αγωνιούμε για το 2015», σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Ανδρέαδης , για να υπογραμμίσει ότι αναμένει να ακούσει από το πολικό σύστημα, ένα συγκεκριμένο, εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό.


Όπως τονίζει στο μήνυμα του ο κ. Ανδρέαδης, το 2014 υπήρξε αναμφίβολα η «χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς παρά την παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων πέντε ετών η Ελλάδα μπήκε  για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην παγκόσμια τουριστική δεκαπεντάδα.


Παράλληλα σημειώνει ότι το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά ξεπέρασε  το όριο των 20 εκατομμυρίων αφίξεων (για την ακρίβεια 21,5 εκατ. χωρίς να προσμετρώνται οι αφίξεις κρουαζιέρας – επιπλέον 2,5 εκατ.) και πέτυχε  υπέρ-τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης 20% (μετά το 15% του 2013), σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της, αποσπώντας νέα κρίσιμα μερίδια αγοράς. 


«Αποτέλεσμα αυτών των εκπληκτικών επιδόσεων ήταν να δημιουργηθούν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην παράλληλη μείωση της ανεργίας και, για πρώτη φορά επίσης μετά έξι χρόνια, να επανέλθει το ΑΕΠ της χώρας σε θετικό πρόσημο», σημειώνει ο κ. Ανδρέαδης για να προσθέσει ότι η αναγνώριση των επιδόσεων του τουρισμού υπήρξε καθολική, αφού η  συμβολή του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας ξεπέρασε το 20%, κατά το ΙΟΒΕ και έφτασε σχεδόν το 25%, κατά το ΚΕΠΕ.


Παρόλα αυτά τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, λόγω των εκλογών ο τουρισμός κινδυνεύει να χάσει την αναπτυξιακή του πορεία: «Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται για το 2015. Η αιτία μία: Σε είκοσι μέρες έχουμε εκλογές και το μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας, φόβου και θυμού. Αναμένουμε να ακούσουμε ένα συγκεκριμένο, πειστικό, πρακτικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, καλύτερη δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία. Ένα πρόγραμμα που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το θαύμα που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει», τονίζει χαρακτηριστικά.


Ωστόσο παρά τις έντονες ανησυχίες που εκφράζει, δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια λέγοντας ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, ο ΣΕΤΕ είναι έτοιμος να ριχτεί  στη μάχη, ώστε να διαφυλάξει τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δουλειά για την επίτευξη των επόμενων στόχων.


«Από την πλευρά μας δεν χάνουμε την αισιοδοξία και το όραμά μας. Με τον ΣΕΤΕ σύγχρονο κοινωνικό εταίρο, ομπρέλα του συνόλου των τουριστικών φορέων, να εκφράζει την εξαιρετική δυναμική, ομαδικότητα και αλληλοϋποστήριξη του τομέα, ενωμένοι σηκώνουμε τα μανίκια και κοιτάμε μπροστά. Ενεργοποιούμε πλήρως τα δύο βασικά μας εργαλεία, που αποδεικνύονται περισσότερο πολύτιμα από ποτέ, την Marketing Greece για την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων και του συνόλου των εποχών και των προορισμών, ιδιαίτερα της άγνωστης Ελλάδας, και το ΙΝΣΕΤΕ για την παραγωγή και ανάλυση στοιχείων (SETE Intelligence), καθώς και τη δημιουργία προτύπων ποιότητας και μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτικών προγραμμάτων», καταλήγει  ο κ. Ανδρεάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 05 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.