ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρονιά ρεκόρ το 2014 για την κρουαζιέρα στην Ευρώπη - Αύξηση 10% για την Ελλάδα

01:00 - 20 Μαρ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη το 2014, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που πλήττουν τη Γηραιά Ήπειρο, και,  πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο κλάδος της κρουαζιέρας μετά από δύο χρόνια πτώσης παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10% σε εγχώριους επιβάτες κρουαζιέρας. 

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA – Cruise Line International Association), που μετεδόθη έπειτα από τη διεξαγωγή του 31ου συνέδριου κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, 6,39 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ταξίδεψαν το 2014, ενώ από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το 2008 η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί κατά 44%, αποδεικνύοντας την ευελιξία του συγκεκριμένου κλάδου.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η επίδραση της κρουαζιέρας στην οικονομία της Ευρώπης άγγιξε τα 40 δισεκατομμύρια το 2013, προσφέροντας περίπου 340.000 θέσεις εργασίας.

 

Το 2014, η Γερμανία «τερμάτισε» πρώτη στην Ευρώπη με 1,77 εκατομμύρια επιβάτες στην κρουαζιέρα, αύξηση κατά 5%, κυρίως λόγω της σωστής στρατηγικής από τις εγχώριες εταιρείες κρουαζιέρας AIDA και TUI.  Η Γαλλία κατοχύρωσε την τέταρτη θέση στην αγορά της Ευρώπης, με μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 13,7%.

 

Την ίδια στιγμή παρουσιάστηκε μείωση στη δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιων στη Μεσογείο, κάτι που επηρέασε αρκετές αγορές, αφενός λόγω των μεμονομένων στρατηγικών των τοπικών εταιρειών κρουαζιέρας και αφετέρου λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών δυσχερειών.

 

Η Ιταλία παραμένει η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, παρά την μείωση που εμφάνισε κατά 3,1%, η οποία αποδίδεται στη μείωση της ανάπτυξης της χωρητικότητας της Μεσογείου.

 

Η Ισπανία συνεχίζει πτωτικά (-4,5%), λόγω της μείωσης του αριθμού επιβατών στη Μεσόγειο και τις κλειστές δραστηριότητες στην Ιβηρική χερσόνησο, παρόλο που αυτή η μείωση είναι πιο μικρή απ’ ότι ήταν πριν από δύο χρόνια.

 

Να σημειωθεί ότι η Σκανδιναβική αγορά παρουσιάζει, φέτος, αύξηση κατά 5,6%.

 

«Παρότι η Ευρώπη παλεύει να ανακάμψει, η κρουαζιέρα μεγαλώνει»

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο Μαϊάμι, ο κος Pierfrancesco Vago, Διευθυντής της CLIA στην Ευρώπη και Διευθυντικό Στέλεχος της MSC Cruises, δήλωσε ότι περισσότεροι Ευρωπαίοι από ποτέ έκαναν κράτηση για κρουαζιέρα το 2014, σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σύγκριση με το 2013.

 

«Για ακόμη μια φορά, ο αριθμός των Ευρωπαίων που επέλεξαν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους έσπασε ένα νέο υψηλό ρεκόρ, φτάνοντας τα 6,39 εκατομμύρια, παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες στην Ευρώπη. Χάρη στις προσπάθειες μας, η κρουαζιέρα απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις διακοπές για εκατομμύρια Ευρωπαίων επιβατών και όχι μόνο, ενώ έχει αποκτήσει ακόμα περισσότερη αξία», ανέφερε ο ίδιος.

 

Σχολιάζοντας την αύξηση της τάξης του 0,5% για το 2014 ο κος Pierfrancesco Vago είπε: «Μπορεί να φαίνεται ένα μικρό επίτευγμα, αλλά αν αναλογιστούμε το οικονομικό κλίμα της Ευρώπης καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο εξυπηρετεί την τάση της βιομηχανίας για σταθερή ανάπτυξη κάθε χρόνο. Ενώ η Ευρώπη παλεύει να ανακάμψει από την οικονομική κρίση, ο κλάδος της κρουαζιέρας συνεχίζει να μεγαλώνει. Έχουμε αναπτυχθεί κατά 44% από το 2008

 

Ο κος Pierfrancesco Vago συνοψίζοντας είπε: «Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης που παρουσιάζεται το 2015 μας υπενθυμίζει ότι η επιτυχία δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς βλέπουμε ότι η ζήτηση της κρουαζιέρας αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και γνωρίζουμε ότι οι ευκαιρίες για την Ευρώπη είναι πολλές - από τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης της αγοράς, μέχρι τα νέα πλοία που πρόκειται να ταξιδέψουν. Χρειάζεται να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά με τους Ευρωπαίους μετόχους και τους πολιτικούς φορείς ώστε να αντεπεξέλθουμε στις κοινές μας προκλήσεις και να αυξήσουμε την πίεση για μια Ευρώπη επιχειρηματικά πιο φιλική».

 

Ο κος Raphael von Heereman, Γενικός Διευθυντής της CLIA στην Ευρώπη, ανέφερε σχετικά: «Υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη, και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η επαναθεώρηση της Ευρωπαικής VISA. Αν δεν δράσουμε εγκαίρως με αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να χάσει την ανταγωνιστικότητα της σε τρίτες χώρες καθώς και σημαντικά έσοδα στο πλαίσιο του εμπορίου, των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας. Στον αντίποδα, η έγκαιρη αποδοχή μιας «smart Visa» θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Ευρώπης και θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στη βιομηχανία της κρουαζιέρας προκειμένου να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία.»

 

Ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στην Ελλάδα

 

Στην θετική πορεία του κλάδου της κρουαζιέρας συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία, έπειτα από δύο χρόνια σχετικά χαμηλών επιδόσεων, παρουσίασε αύξηση 10% της εγχώριας επιβατικής κίνησης για το 2014.

 

Η Ελλάδα παρόλο που έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της κρουαζιέρας, με φυσική και πολιτιστική ομορφιά και στρατηγικό ρόλο, δεν έχει ακόμα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον τρόπο διακοπών. Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα επικεντρώνεται στους προορισμούς και transit επιβάτες, με το 90% των δρομολογίων κρουαζιέρας να περιλαμβάνουν τη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα. Αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί δεδομένου και του υψηλού κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων.

 

Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, CEO της Celestyal Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Ευρώπης, δήλωσε: «Η κρουαζιέρα για άλλη μία χρονιά ακολουθεί μία δυναμική πορεία ανάπτυξης και θετικών επιδόσεων. Η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού έχει επηρεάσει θετικά και την κρουαζιέρα στη χώρα μας και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για το 2015, φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά σε αριθμό επισκεπτών και επιβατών. Αναφορικά με την κρουαζιέρα με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια (Home Porting) συνεχίζεται η ανοδική τάση όπου εκτιμούμε μία αύξηση της τάξης του 20%».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.