ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτισμός κοντά στον τουρισμό: Συνάντηση Ξυδάκη- Κουντουρά

08:29 - 06 Απρ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός κοντά στον τουρισμό: Συνάντηση Ξυδάκη- Κουντουρά
Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το βασικό σημείο της συζήτησης που έχουν το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η καλύτερη προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, η δημιουργία υπεραξιών τόσο στο περιεχόμενο της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και η βελτιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος αναμένεται να τεθούν επί τάπητος.

Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων με τον ΕΟΤ, η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το Εξωτερικό για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, η παροχή διευκολύνσεων σε κινηματογραφικές παραγωγές, η κοινή παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και η προώθηση μια στρατηγικής ανάδειξης μνημείων αλλά και προβολής νέων δημιουργών είναι ζητήματα που απασχολούν το υπ. Πολιτισμού.

Πέρα από αυτά το υπ. Πολιτισμού σχεδιάζει ενδυνάμωσης της συνεργασίας και με τους φορείς του κλάδου (ΞΕΕ, ΣΕΤΕ κλπ) στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ουσιαστικά ένα νέο περιεχόμενο στο ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:33 - 06 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.