ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλήψεις σε 4 Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού

08:44 - 07 Μαϊ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Καταλήψεις σε 4 Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού
Αναστάτωση επικρατεί στις Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού καθώς οι φοιτητές των σχολών διαμαρτύρονται για σειρά θεμάτων. Ήδη 4 σχολές βρίσκονται σε κατάληψη καθώς το θέμα της πρακτικής μένει ανεπίλυτο.

Όπως σημειώνουν οι φοιτητές που ήδη έχουν αποστείλει από το Μάρτιο σχετικές επιστολές στην αρμόδια υπουργό Έλενα Κουντουρά "η διαδικασία πρακτικής άσκησης δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα κατά την περίοδο του καλοκαιριού".

Οι φοιτητές τονίζουν ότι "η πρακτική άσκηση την οποία εφαρμόζουμε στο Υπουργείο Τουρισμού για δεκάδες χρόνια αποτελεί το καλύτερο πρακτικό πλεονέκτημα που δίνει την ποιότητα των προγραμμάτων μας έναντι οποιοσδήποτε άλλης τουριστικής δημόσιας ή ιδιωτικής σχολής (ΕΠΑΣ ή ΙΕΚ). Η πρακτική άσκηση είναι αυτή που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εργαστούμε τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες και να αποκτήσουμε επαγγελματική εμπειρία. Είναι αυτή που μας επιτρέπει να συνδέσουμε την θεωρία με την πράξη και να μας διευκολύνει στην διαδικασία εξασφάλισης απασχόλησης. Μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την επιχειρηματικότητα στον κλάδο μας όπως να γνωρίσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου τα προσόντα και τις γνώσει που διαθέτουμε.

Η Απουσία της πρακτικής άσκησης σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών μας , υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και απουσία της καλύτερης πρακτικής εφαρμογής που μας μετατρέπει σε καλούς επαγγελματίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή μας, των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού βασίστηκε στα παραπάνω πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σχολές αυτές (ΕΠΑΣ-ΙΕΚ). Εκτιμούμε ότι αντιλαμβάνεστε την αξία της πρακτικής άσκησης και ότι θα κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση χωρίς προβλήματα, για τα οποία σημειωτέον δεν θα ευθυνόμαστε εμείς."

Στις 7/5/15 θα πραγματοποιηθεί μάλιστα ειρηνική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Τουρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.