ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδυόμενες αγορές στην Ανατολή αναζητά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων

10:35 - 12 Μαϊ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αναδυόμενες αγορές στην Ανατολή αναζητά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων
Στελέχη σημαντικών επιχειρηματικών τουριστικών φορέων, διακεκριμένων δημοσιογράφων από τις εφημερίδες Ηürriyet, Milliyet και Posta, καθώς και σημαντικών τουριστικών πρακτόρων επισκέφθηκαν τα Χανιά με πρωτοβουλία του Δ/Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Η πόλη αναδεικνύεται σε σημαντικό προορισμό για Τούρκους επισκέπτες, ξεκινώντας από φέτος, σε μια χρονιά, που όπως επισημαίνει η Ένωση τα μέχρι τώρα σημάδια από τις υπάρχουσες αγορές δεν είναι τα αναμενόμενα, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο κύριος όγκος των τουριστών στα Χανιά προέρχεται από τις λεγόμενες «ώριμες» αγορές της Γερμανίας, Αγγλίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας και Δανίας και Σουηδίας.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε κάποια γκρουπ Τούρκων επισκεπτών στα Χανιά , ενώ παράλληλα τα μέλη μας, έχουν την δυνατότητα μέσω της Ένωσης, να προτείνουν τιμές ώστε σύντομα, εντός Ιουλίου, να έχουμε απευθείας πτήσεις από την Τουρκία προς τα Χανιά, εφόσον επιβεβαιώσουμε την αεροπορική σύνδεση .Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε πρώτη φάση , ωφελημένα θα είναι τα ξενοδοχεία 2**, 3*** και 4**** και μικρής δυναμικότητας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Τα Χανιά λόγω ιστορίας αλλά και φυσικού κάλους αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους Τούρκους πολλοί από τους οποίος έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή.

«Είναι επομένως απαραίτητο να αναπτύξουμε νέες αγορές , να διαφοροποιήσουμε το προϊόν μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες με υψηλό καταναλωτικό προφίλ όπως οι Τούρκοι. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εργάζεται αδιάκοπα προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε να δούμε αποτελέσματα σύντομα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την AEGEAN AIRLINES για την ευγενική χορηγία τους στην διακίνηση των φιλοξενουμένων μας , το ΕΒΕΧ για τη σημαντική βοήθειά του σε αυτή την νέα δράση μας και το τουριστικό γραφείο IO TOURS για την ευγενική προσφορά του της παραχώρησης λεωφορείου για την μετακίνηση των φιλοξενουμένων μας κατά τη διάρκεια παραμονής τους στα Χανιά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.