ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Costa Navarino: Νέες επενδύσεις ύψους 240 εκάτ. ευρώ

13:25 - 18 Μαϊ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Costa Navarino: Νέες επενδύσεις ύψους 240 εκάτ. ευρώ
Ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι οι νέες επενδύσεις του προγράμματος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που ελέγχει το Costa Navarino.

Κατά την τελευταία εγκριθείσα τροποποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού καταλύματος και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών, στην περιοχή Navarino Bay, καθώς επίσης και την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών.
Παράλληλα, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και διάφορα συμπληρωματικά οικήματα και κτήρια για την εξυπηρέτηση των κύριων υποδομών.
Όπως αναφέρεται σε έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, που παρουσιάστηκαν στην τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία», το σχέδιο αυτό είναι συνέχεια της επένδυσης που προσέγγισε τα 500 εκατ. ευρώ και αφορά τα δύο ξενοδοχεία που λειτουργούν ήδη στο Navarino Dunes και δύο γήπεδα γκολφ, ένα στην περιοχή Navarino Dunes και ένα στην περιοχή Navarino Bay. Επίσης, η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν στο τέλος του 2104 η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου με τον όμιλο Olayan.


Στο μεταξύ, στα 907,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επίδραση της επένδυσης της Costa Navarino στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα, ενώ η δευτερογενής επίδραση των εσόδων της στη περιοχή της Μεσσηνίας για το 2014 ανέρχεται σε 117,4 εκατ. ευρώ. Στην εκδήλωση για τον εορτασμό της συμφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου στην Ακαδημία Αθηνών, έδωσε το "παρών" o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών, Καθηγήτρια Barbara Cannon.

Τo ΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί από το 2010 στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία, αποτελεί πρότυπο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου.

Εμφάνιση Navarino Environmental Observatory_1.JPG

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Εμφάνιση Navarino Environmental Observatory_2.JPG
Η Πρόεδρος της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών, Καθηγήτρια Barbara Cannon.

Εμφάνιση Navarino Environmental Observatory_3.JPG
Ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Καθηγήτρια Astrid Söderbergh Widding, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, η Διευθύντρια του ΝΕΟ, Καθηγήτρια Karin Holmgren, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Γρηγόριος Σκαλκέας.

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Γρηγόριος Σκαλκέας, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος, Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Καθηγήτρια Astrid Söderbergh Widding, ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, η Διευθύντρια του ΝΕΟ, Καθηγήτρια Karin Holmgren.

Εμφάνιση Navarino Environmental Observatory_4.JPG

Πλάνο αίθουσας – Ακαδημία Αθηνών.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δημιουργία του Costa Navarino έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη, καθώς οι διεθνείς αφίξεις το 2014 παρουσίασαν αύξηση 91,22% σε σχέση με το 2013.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 18 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.